Четвъртък, 09 Nov 2023
        
Новини

Десет причини да изберем круиз за почивка

  10.08.2023 14:30  
Десет причини да изберем круиз за почивка
  Google

Всяка година пътуващите на круиз по света са над 28 милиона. Има повече от десет причини да резервирате круизна ваканция, но ще изброим само някои от тях.

1. Круизното пътуване е изгоден начин да почивате и пътешествате.

В цената са включени нощувките, пристанищните такси, храната, забавленията и анимацията, ползването на съоръженията като водни басейни, шезлонги, фитнес, детска занималня. Допълнителни разходи са полетите до точката на отплаване, трансфер от пристанище до летище, спа пакети, брегови екскурзии, напитки в баровете. При някои компании таксата обслужване за персонала е добавена в цената, при други се заплаща отделно на борда. Съществуват и брандове, които предлагат всичко включено в цената с ол инклузив напитки, такса обслужване за персонала, екскурзии например. За групи до 23 човека, един пътува безплатно като заплаща само пристанищните такси.

2. Това е най-удобният начин да обиколите света

Ако бленувате за екзотична дестинация към Карибите, Сейшелите, Дубай, Виетнам, Япония това е чудесно начало да изберете круиз. Ако искате да видите чудните Фиорди в Норвегия, Аляска или Гръцките острови, маршрутите са подбрани идеално за да ви покажат най-доброто от всяка дестинация.

3. Има толкова много невероятни кораби, които да избирате.

Десетки хиляди круизи са на ваше разположение, разнообразие от круизни компании ви очакват, за да задоволят вашите прищявки. От малки бутикови кораби с няколкостотин пасажери до свръх големите плаващи курорти с шест хиляди гости, изборът е ваш! Круизите предлагат забавления за всички възрасти. Пенсионери, семейства с деца, младоженци и младежи.

4. Круизът ви отвежда до най-невероятните кътчета на планетата, които даже не сте подозирали, че може да видите.

Докосвате се до невероятни нови места и разопаковате само веднъж. Хотелите не могат да предоставят тази възможност. На круиз, плаващият хотел спира всеки ден на различно уникално място и ви предлага да видите най-интересните забележителности. Организираните екскурзии от кораба са направени така, че да може да се насладите на изживяването максимално.

5. Чували сте, че храната на круиз се предлага в изобилие и е невероятна

Круизите са най-известни с добрата храна. С мастър шеф готвачи и отличени награди, изборът от кулинарни изкушения е невероятен. От изобилстващите бюфети до елегантният ресторант, имате всичко което пожелаете във вашето меню. Специалните ресторанти като суши бар, италиански, френски, мексикански и азиатски ще ви поднесат изключителни специалитети.

6. Забавления

Всеки круиз предлага програма с дейности и забавления докато пътувате. Когато не сте на брега, може да участвате в уроци по танци, дегустации, семинари, информационни лекции, да гледате филм или просто да се отпуснете и релаксирате. Фитнеса, водните пързалки, басейните, открит или закрит спортен център, библиотека са за безплатно ползване. Вечер започват шоу представленията, музика на живо, дискотека и танци. Получавате бюлетин за деня с всички интересни събития и занимания, в които може да участвате. На всеки кораб има казино за любителите на покер, ролетка и ротативки. На борда се предлагат интернет пакети за да сте на линия в социалните мрежи и да отразите най-удивителните изгреви, залези, впечатляващи гледки по маршрута, който сте избрали. Шопинг маняците няма да скучаят, бутиците предлагат всеки път специални намаления. Предлага се богат избор от бижутерия, часовници, парфюмерия и козметика, облекло, чанти, сувенири.

7. Насладете се на изключително обслужване

Докато се забавлявате сутрин и вечер ви се почиства стаята и оправя леглото. Персоналът ви поздравява денонощно с усмивка. За тези, които са настанени във Вип апартаменти, се грижат иконом и консиерж. Консиержът може да резервира вашата лимузина в пристанището, или пък да ви организира частно парти.

8. Нови запознанства

Някои круизни компании предлагат смени за хранене в ресторанта и фиксирана маса за вашата компания. Други ви дават възможност да избирате повече от един ресторант, така може всеки път да попаднете на различни нови хора, с които да общувате и споделите интересни истории. Ако пък искате се уедините със своята половинка, няма проблем, вашето желание ще бъде изпълнено.

9. Научете нови умения

Корабите са чудесно място да научите нови неща. Предлагат се кратки курсове за фотограф, готвач, различни танцувални умения. Компаниите канят лектори, които разказват за интересни теми и забележителности по маршрута.

10. Романтика, меден месец и специални моменти

Идеалното място да се почувствате романтично със своята половинка и да отделите внимание един на друг, под звездното небе, насред океанската шир, на екзотичен плаж. Също така круизните компании предлагат сватбена церемония на брега и на кораба.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета