Петък, 17 Nov 2023
        
Кораби Новини

Мога ли да падна зад борда по време на круиз?

  10.08.2023 18:30  
Мога ли да падна зад борда по време на круиз?

Колко лесно е да паднеш зад борда по време на вашия круиз?

Не е много вероятно, въпреки медийното отразяване на инцидентите със заглавия „човек зад борда“. Всъщност най-големият риск за вашата безопасност по време на круиз не идва от страна на кораба. Много по-вероятно е да се разболеете докато сте в морето, отколкото да паднете зад борда. Парапетите за круизни кораби обикновено са около четири фута височина. Дори за висок човек, това означава, че парапетите са на или над височината на талията.

Ето защо, падането зад борда е изключително малко вероятно, ако не се занимавате с рисково поведение, като прекомерно пиене или катерене от балкон до балкон. Круизните кораби, които качват пътници в американските пристанища, се инспектират от Бреговата охрана на САЩ по време на първото пристанище и тримесечно след това. Тези инспекции обхващат структурната и противопожарна безопасност, спасителните лодки и животозастрахователите, обучението на екипажа и тренировките на борда на корабите.

Освен това, пътническите кораби, пристигащи в пристанища на САЩ трябва да спазват изискванията на Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море (SOLAS). Конвенцията описва изискванията за безопасност на пътническия кораб, включително необходимите бройки и видовете спасителни лодки и спецификации за димни детектори и системи за противопожарна защита на нови и съществуващи пътнически кораби. В допълнение SOLAS описва конкретните процедури за търсене и спасяване, които трябва да следват капитаните на круизните кораби. Въпреки всички инспекции, конвенции и обучения, най-добрият начин да избегнете падането зад борда на круизната ваканция е да се държите отговорно.

Ето нашите най-добри съвети за безопасност при круизи:

  • Избягвайте злоупотребата с алкохол
  • Разходките в близост до парапетите на кораба не са препоръчителни
  • Уведомете лекаря на кораба, ако чуете пътници, които споделят депресивни мисли или такива, насочващи към самоубийство  
  • При лошо време не се доближавайте до парапетите
  • Никога не повдигайте пътниците, особено децата, на парапети или маси за по-добра гледка

Вашите шансове за оцеляване се увеличават значително, ако знаете какво да правите и използвате здравия си разум. Обърнете внимание по време на тренировката на спасителната лодка и спазвайте всички инструкции за безопасност, разяснени от екипажа по време на вашия круиз.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета