Четвъртък, 16 Nov 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Новини

Круизите до Антарктида набират популярност

  11.08.2023 18:20  
Круизите до Антарктида набират популярност

Приключенските круизи са насочени към дестинации, с акцент върху образованието – те са за експедиции, изследователи, откриватели или просто за хора, търсещи приключения. Експедиционните круизи не са за игра на бинго, шоу програма след вечеря или различни начини за следобедни развлечения. С нарастваща популярност круизите до Антарктида са типичен пример за такъв тип.

Пътниците трябва да умеят да се катерят поне до толкова, че да успеят да се изкачват по ледените брегове между пингвините и категорично да са повече заинтригувани от дестинацията, отколкото от удобствата на борда. Животът на борда на приключенски круизен кораб е по различен, от този на един типичен в Карибски води, на който се набляга на развлечението. Тук на гостите се предлагат по-специализирани занимания, предоставяни от експертни водачи и лектори, насочени към подпомагане на пътниците да изживеят предстоящото приключение по-пълноценно.

Друга екзотична приключенска дестинация е круиз по Амазонка и екскурзия до островите Галапагос. Докато някога, такива круизи се предлагаха само от шепа компании, сега някои от големите и по-често луксозни компании като Regent Seven Seas, Crystal Cruises и Silversea Cruises предлагат по-леки варианти на традиционните приключенски круизи. Дали на луксозен плавателен съд или на по-малък кораб, приключенските круизи са по-скъпи от традиционните круизи. И каквато и да е дестинацията на приключенския круиз - до Нюфаундленд и Северния Атлантически океан, Антарктика и южния край на Южна Америка, на островите Галапагос, Южния Пасифик, Амазония и други сурови точки – продължителността на експедициите варира значително в зависимост от включените точки в маршрута.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета