Четвъртък, 16 Nov 2023
        
Кораби Морски круизи Новини Оферти

Круиз на All Inclusive? – III част

  16.08.2023 16:00  
Круиз на All Inclusive? – III част

Costa Cruises - при тази круизна компания можете да избирате между четири вида пакети за напитки:

"Pranzo and Cena" - включва всички вина от селекцията „By the Glass”, минерална вода, наливна и бутилирана бира, безалкохолни напитки сервирани по време на храненията в основните ресторанти и тези на самообслужване. Закупува се за целия период на круиза. Цена за възрастни от €16,49 на ден, за деца от €7,49 на ден

"Piu Gusto" - за възрастни - включва всички вина от селекцията „By the Glass”, минерална вода, наливна и бутилирана бира, безалкохолни напитки в основните ресторанти, тематичните ресторанти и тези на самообслужване, ликьори, аперитиви, топли напитки, всички напитки от менюто на баровете на кораба, включително подбрани марки, храна от рум-сервиз менюто. Закупува се за целия период на круиза. Цена от €28 на човек на ден

"Brindiamo" - за възрастни - включва всички вина от селекцията „By the Glass”, минерална вода, наливна и бутилирана бира, безалкохолни напитки в основните ресторанти, тематичните ресторанти и тези на самообслужване, ликьори, аперитиви, топли напитки, всички напитки от менюто на баровете на кораба, включително подбрани марки, храна от рум-сервиз менюто. Закупува се за целия период на круиза. Цена от €25 на човек на ден

"Giovani" - за непълнолетни лица (4 до 17 години) - може да се закупи само когато е съчетан с алкохолен пакет "Brindiamo/Piu Gusto" за възрастни, настанени в същата каюта с непълнолетното лице. Деца под 4 години ползват пакета безплатно. Включва минерална вода, безалкохолни напитки и натурални сокове в основните ресторанти и тези на самообслужване, топли напитки, безалкохолни коктейли, млечни и други шейкове на баровете на кораба. Закупува се за целия период на круиза. Цена от €16 на човек на ден.

Снимка: Google

Алкохолните и безалкохолните пакети на Royal Caribbean са без дневен лимит. На корабите на Royal Caribbean не може да се поръчва повече от едно питие в дадения момент, но пък и няма дневен лимит за брой поръчани напитки, какъвто лимит при някои други круизни компании. Пакетите ще се продават само на круизи с продължителност повече от 4 дни. В цената на всички пакети е включен бакшиш от 15%. В момента може да се избира между четири варианта пакети на борда на корабите на Royal Caribbean:

"Royal Replenish Package" - цената му е $20 на ден на човек и включва кафета и чайове, минерална и газирана вода и фрешове и безалкохолни коктейли.

 "Select Package" - на цена от $40 на ден на възрастен, пакетът включва неограничено количество наливна бира, избрана селекция от вина „By the Glass” (цената на чаша да не надвишава $8), безалкохолни коктейли, наливна газирана вода със сувенирна чаша и 20% отстъпка при закупуването на бутилирано вино.

 "Premium Package" - този пакет е на цена $55 на човек на ден и включва алкохолни коктейли (с максимална стойност не повече от $10), замразени коктейли, наливна или бутилирана бира, избрана селекция от вина „By the Glass” (с максимална стойност не повече от $12), безалкохолни коктейли, бутилирана вода, наливна газирана вода със сувенирна чаша и 20% отстъпка при закупуването на бутилирано вино.

 "Ultimate Package" -  включва неограничено количество напитки за $65 долара на ден на човек. Това включва: кафета и чайове, минерална вода, прясно изцедени фрешове, алкохолни коктейли (с максимална стойност не повече от $10), замразени коктейли, бира, вино на чаша (с максимална стойност не повече от $12), безалкохолни коктейли, наливна газирана вода,  20% отстъпка при закупуването на бутилирано вино и бутилка вино.

Нито един от All Inclusive пакетите не включва пури, цигари, бутилки вино, пенливо вино и шампанско, консумация на храна от платените ресторанти, както и напитките от мини-бара в каюта ви. Всички пакети се заплащат или предварително или на първия ден от вашето круизно пътешествие. Има една важна особеност, която важи за всички круизни компании, които предлагат All Inclusive. Не е позволено само единият от пътниците в каютата да си купи All Inclusive пакет. All Inclusive се заплаща за всички възрастни в една каюта. Дори и в случаите на двойка, в която само единият пие алкохол, и двамата трябва да заплатят пълен пакет. Това правило важи само за пълнолетните, настанени заедно в една каюта. Ако сте заедно с дете, за него трябва да се закупи безалкохолен пакет. Това не важи за пакетите вина, вода, бира и кафе. Причините за тези ограничения са очевидни - хората имат склонност към злоупотреби с безплатните неща в целия свят.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета