Петък, 17 Nov 2023
        
Кораби Новини

Допускат ли домашни любимци на круизните кораби?

  17.08.2023 14:00  
Допускат ли домашни любимци на круизните кораби?

Мога ли да взема домашния си любимец на круизна ваканция? Този въпрос си го задава всеки турист, на когото му е трудно да се раздели със своите любими животни за известно време. Хората обичат своите домашни любимци и често се чудят защо кучета, котки и други домашни любимци не се допускат на круизни кораби. Можете да вземете вашия домашен любимец на други форми на обществен транспорт, така че защо да не може да го вземете и на круиз? За съжаление круизните кораби не могат да приемат домашни любимци по две прости причини.

Първо

Трябва да имат някъде да спят, да се упражняват и (най-важното) да се облекчават. Круизните кораби имат много строги санитарни и здравни кодекси и спазването на тези кодекси забранява на корабите да допускат домашни любимци на борда. Този важен въпрос вероятно няма да бъде решен в близко бъдеще.

Второ

Круизните кораби почти винаги плават до пристанища в повече от една страна. Много от тези държави имат строги изисквания за карантина и влизане за всички животни, които влизат в страната, дори и да не напускат кораба. Поради тази причина може да се наложи да оставите домашния си любимец на пристанището.

Изключение от правилото

Една круизна линия – Cunard, позволява кучета и котки (без птици) на някои трансатлантически круизи с Queen Mary 2, но се прилагат много мерки и разрешеното пространство за домашните любимци е ограничено и излиза на стопаните доста скъпо. Обособени са специални зони, които са отворени през определени часове за пътниците, които искат да прекарат известно време със своя домашен любимец. Животните никога не се допускат в кабината или извън зоната на пребиваване. За тях са обособени специални клетки. Резервациите за животни се правят в началото и се базират на наличността на свободно място, като таксите възлизат на четирицифрена сума. Всеки, който има домашни любимци знае, че те са важни членове на семейството. Въпреки това животните ще се чувстват по-добре у дома. Особеностите на един круизен кораб може да изплаши дори и най-спокойното животно. Дори и на корабите, на които допускат животни, вие не можете да виждате постоянно домашния си любимец или да го оставите да спи в каютата ви.

Наслаждавайте се на вашето пътуване

Все пак сте на круиз, за ​​да се забавлявате с приятелите и семейството си. В крайна сметка най-доброто решение за всички е да намерете добър приятел или хотел за домашни любимци, които ще се грижат подобаващо за животното, докато вие си прекарвате чудесно и изживявате своето приключение.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета