Сряда, 22 Nov 2023
        
Кораби Морски круизи Новини

Безалкохолните коктейли се превръщат в хит на круизните пътувания

  22.08.2023 14:00  
Безалкохолните коктейли се превръщат в хит на круизните пътувания

Плаването в трезво състояние не е само за бременни жени и лица под законовата възраст за употреба на алкохол. Круизни линии като Uniworld Boutique River Cruises, Explora Journeys, Royal Caribbean International и Holland America Line отчитат повишено търсене на предложения за безалкохолни напитки, освен газирани безалкохолни напитки, кафе, чай и вода.

Снимка: Brian Cicioni/Travel + Leisure

Както Royal Caribbean, така и Celebrity Cruises предпочитат термина „коктейл с нулева устойчивост“ пред „моктейл“ (моктейлите са безалкохолни напитки, които са създадени като имитация на познатите коктейли, но без съдържание на алкохол в тях). А на круизите Royal Caribbean можете да вземете коктейли си с нулева устойчивост, създадени от машини в Bionic Bar. Но независимо дали дадената круизна компания нарича безалкохолните коктейли с нулева устойчивост или безалкохолни напитки, повечето изглежда искат да не пропускат този нарастващ сегмент от трезви пътници на круизите.

Снимка: Google

Даниеле Саламоне, директор „Напитки“ в Celebrity Cruises казва, че линията на коктейлите с нулева устойчивост отчита скок в интереса на пътуващите. Той разказва как гост, който е плавал на борда на Celebrity Beyond през март е споделил, че барманите не са имали проблем да направят безалкохолна версия на любимото му мартини с лимон и лавандула. Достъпно е за всеки, който поиска. Два фаворита на борда на корабите на Celebrity са френското влияние и мароканския студен чай, въпреки че в Le Voyage има и множество новаторски коктейли.

В момента Celebrity таксува $30 на ден (плюс 20 процента такса за обслужване) за пакета с нулева устойчивост. В допълнение към коктейлите с нулева устойчивост, този пакет включва пресни сокове, смутита и специални кафета и чайове. За сравнение класическият пакет е $89 на ден. Една проста сметка показва, че бихте спестили около $500 за седемдневен круиз (като вземете предвид и таксите за обслужване). Celebrity Cruises също така предлага клас Mixology 101 в бар World Class, който може да бъде пригоден за хората, които не употребяват алкохол.

Снимка: Google

MSC Cruises предлага пакет безалкохолни напитки за между $25 и $35 на ден, в зависимост от продължителността на круиза и датата на резервация. Princess Cruises има подобен пакет с нулев алкохол и предлага класически пакет газирани напитки за $15 на ден - и двата включват коктейли.

Независимо какъв е коктейлът барманите полагат същите усилия за безалкохолните напитки, колкото и за тези, които съдържат алкохол. Важното е да се вложи еднакво количество време и енергия в коктейли с нулева устойчивост, така че всеки гост, включително и тези, които не пият, да се чувстват обгрижени.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета