Сряда, 22 Nov 2023
        
Морски круизи Новини

Пристанище Виктория приветства 10-милионния пасажер

  22.08.2023 17:00  
Пристанище Виктория приветства 10-милионния пасажер

Greater Victoria Harbor Authority (GVHA) съобщи, че са посрещнали 10-милионния круизен пасажер на16 август 2023 г. Според прессъобщение на компанията пътниците са пристигнали на Queen Elizabeth.

„Десет милиона посетители на круиз е невероятно постижение. Круизът подкрепя икономиката на посетителите в региона и създава работни места, които подпомагат икономическото възстановяване на пристанище Виктория. Инженери, предприемачи, счетоводители, механици и други са наети, благодарение на круизния туризъм във Виктория със заплати на обща стойност над 40 милиона долара годишно“, каза Робърт Луис-Манинг, главен изпълнителен директор на GVHA.

„Виктория посреща и празнува своя 10-милионен пасажер на круизен кораб“, каза кметът Мариан Алто. „Круизната индустрия е ценена и жизненоважна част от регионалната туристическа индустрия, която продължава да създава безброй възможности за кариера и да подкрепя препитанието на месното население.“

Виктория е град от световна класа, защото има по нещо за всеки от природна красота, наследство и архитектура до страхотни заведения за хранене и гостоприемна общност. Две двойки, слезли от кораба, получиха подарък от Bay Centre. Партньори от индустрията и заинтересовани страни се събраха на пристанището, за да поздравят гостите.

„Женени сме от 14 години и дойдохме на това пътуване, за да подновим обета си“, каза Ема Лонерган, турист от Обединеното кралство.

GVHA е организация с нестопанска цел, която управлява дълбоководни пристанища, яхтени пристанища и няколко крайбрежни заведения в цялото пристанище Виктория.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета