Сряда, 22 Nov 2023
        
Дестинации Кораби Новини Речни круизи

Плаващ бутиков хотел с фантастична храна и просторни апартаменти – концепцията на Riverside Luxury Cruises

  23.08.2023 14:00  
Плаващ бутиков хотел с фантастична храна и просторни апартаменти – концепцията на Riverside Luxury Cruises

Новата линия на Riverside Luxury Cruises за речни круизи в Европа стартира с фантастична храна и изключително просторни апартаменти за своите гости. Хайвер, сомга, запечен гъши дроб, говеждо филе с билки, профитроли със синьо сирене, лешникова сфера и петифури...това е само част от изисканото меню на кораба. Всяко ястие е перфектно съчетано с отлежали вина с история, независимо дали става въпрос за шампанското, което някога е украсявало масата на крал Луи XIV, или бялото вино от Южен Тирол, което оставя усещането от вдишване на свеж високопланински въздух и сочна, отлично узряла круша. С тези думи може да се опише изживяването във Vintage Room, луксозната трапезария с ограничен достъп за 12 души на борда на Riverside Mozart.

Снимка: Riverside Mozart

Mozart е първият речен кораб, пуснат на вода от Riverside Luxury Cruises - нова круизна линия. Другия кораб е Riverside Ravel. Плавателните съдове са речни лодки Crystal, върнати от употреба след фалита на компанията в началото на 2022 г. Докато Mozart плава по Дунава, Ravel ще превозва пътници по реките Рейн, Рона и Сона. Още три кораба, Дебюси, Бах и Малер, ще бъдат добавени към колекцията на компанията през 2024 г., с което общият брой ще стане пет – но засега само първите два са на вода.

Цените на круизите с Mozart започват от $856 за три нощувки.

Корабът разполага с ресторанти, пиано бар, градина с билки, стаи с легла с кралски размер, фитнес център с две зали. На борда се намира и един от най-големите спа центрове на речни кораби днес, оборудван с джакузи, басейн, зона за отдих, стаи за масажни процедури и съблекални с парни бани и сауни.

Снимка: Riverside Mozart

Кухнята, където се приготвя храната е двойно по-голяма от другите речни кораби - както и сумите, които се харчат за продукти. Пастата и хлябът се правят на момента. Менюто се променя ежедневно, черпейки вдъхновение от местните пристанища. В допълнение към Blue и Vintage Room, заведенията за хранене на Mozart включват Waterside Restaurant, с ежедневни гурме а ла карт ястия. Бистрото вечер се превръща в тапас ресторант и скара за барбекю. Истинските чревоугодници и бохеми могат да си починат в Connoisseur Club, където звездите са пурите и уискито.

Снимка: Riverside Mozart

Mozart няма ограничение за възрастта на пътниците и предлага съседни стаи. Така родителите, отседнали в един от 14-те обширни многостайни луксозни апартамента на кораба, имат достъп до останалите 67 стаи, където могат да отседнат бавачките и децата. Това е демографската група, към която се насочва Ривърсайд - млади семейства, които потенциално нямат време, но обичат да изживяват нови неща. Самите маршрути могат да бъдат свързани помежду си, позволявайки круиз от три дни до 14 или повече дни. Идеята е за ваканция на река, като използвате Mozart или някой от другите кораби като плаващ бутиков хотел.

Снимка: Riverside Mozart

„Уелнес, вино, дизайн и пространство за разходки“. Така Дженифър Халбот, главен изпълнителен директор на Riverside Luxury Cruises описва концепцията на Ривърсайд.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета