Петък, 24 Nov 2023
        
Речни круизи

Най-дългият речен круиз в света поставя нова ера за туризма

  25.08.2023 09:00  
Най-дългият речен круиз в света поставя нова ера за туризма

Луксозен кораб влиза в историята и поставя началото на нова ера за туризма за Индийския субконтинент в Южна Азия, съобщи bTV. MV Ganga Vilas дава възможност за най-дългия речен круиз в света. Той ще преминава 3200 километра през 27 речни системи в пет щата в Индия, а след това и в съседен Бангладеш. За изживяването са предвидени 51 дни. Корабът отпътува днес от духовния град Варанаси и ще се движи по река Ганг - най-свещената река на Индия, чието име носи и плавателният съд. Той ще посети национални паркове, обекти на световното наследство на ЮНЕСКО и ще премине покрай някои големи градове по пътя си.

Това е безпрецедентен круиз в целия свят“, каза по-рано индийският премиер, който се гордее със строителството на водни магистрали в страната си. MV Ganga Vilas ще превозва 36 пътници в 18 апартамента и 48 души екипаж.
Първоначално круизът е планиран за 2020 г., но е отложен заради пандемията. Билетите за него бяха пуснати в Европа и първите му пътници са от Швейцария, Франция и други европейски страни.



  Последни новини
  Анкета