Петък, 01 Дек 2023
        
Дестинации

Вижте най-изгодното време да резервирате круиз

  01.09.2023 09:00  
Вижте най-изгодното време да резервирате круиз

Чувството да имате спестени пари е чудесно. Но и усещането на морския бриз, докато сте на палубата на голям крузиен кораб, също е приятно. А защо да не правите и двете? Единственото, което трябва да знаете е кога е идеалното време да резервирате билети за круиз.

Цената на круиза обикновено се определя въз основа на маршрута, вида на круиза и скоростта на плаване на кораба, пише Travelandleisure.

Кога да резервирате:

За да направите най-добрата сделка, трябва да сте сред първите, които ще си резервират билет. Cruise Critic обяснява, че цените в плавателните съдове се повишават, когато вече голяма част от него е зает. Това правило важи обаче само за луксозните круизни маршрути.

Last minute оферти:

Резервирането на оферти в последния момент могат да са много изгодни, но трябва да знаете, че е възможно да нямате голям избор на каюта. Понякога е възможно дари да не ви се даде възможността да изберете, а просто да ви „разпределят“ в някоя.

Най-доброто време от годината за резервиране на круиз:

Най-доброто време на годината за резервиране на круиз е от януари до март. През този период  цената на круиза, за който сте мечтали, може да спадне значително.

Трябва да внимавате все пак, защото не всички круизни компании пускат най-добрите си оферти през това време от годината. Ако круизът се запълва бързо, компанията няма причина да пусне промоции, за да примами клиентите. Но ако датата на отпътуване  наближава и корабът е резервиран само наполовина, цените ще спаднат.



  Последни новини
  Анкета