Събота, 02 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

С круиз до Сантяго де Компостела

  01.09.2023 14:00  
С круиз до Сантяго де Компостела

Впуснете се до едно изключително пътуване с MSC Virtuosa до Барселона – Севиля – Сантяго де Компостела – Стоунхендж – Оксфорд – Лондон. Програмата включва и престой с нощувка в хотел в Барселона и Лондон. Корабът отплава от Барселона на 16 април 2024 г. и е с продължителност 10 дни/9 нощувки на цени от 2895 лв.

Пътувнето започва с един от най-великолепните испански градове. Барселона ви очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видите отвън прочутата Саграда Фамилия и необикновените къщи – Каса Миа и Каса Батийо. После ще се разходите по централната пешеходна улица Ла Рамбла от пристанището до площад Каталуня и имате възможност да усетите духа на Готическия квартал. А на пристанището вече ще ви очаква круизният кораб, от където започва морското ви приключение с MSC Virtuosa.

Ще имате цял ден на разположение да се отпуснете се на слънчевата палуба или да посетите СПА зоната, така или иначе на борда винаги има какво да се прави.

Починете си добре, защото на следващия ден ви очаква целодневна разходка в Кадис - един от най-старите испански градове, или целодневна екскурзия до столицата на Андалусия – Севиля.

След този невероятен ден, пак ще имате време за отдих на борда на кораба, за да се заредите с енергия и да се подготвите за духовното пътуване до Сантяго де Компостела, последната спирка на прочутия път Ел Камино. Там ще разгледате Плаза дел Обрадойро, главния площад на стария град, където се намира Катедралата. После ще се гмурнете в лабиринта на малките средновековни улички, за да достигнете до Стария университет Фонсека и Плаза де Лас Платериас, където някога са се намирали ковачниците за сребро. Пътят ще ви заведе до Манастира Сан Мартин Пинарио, втората по големина религиозна сграда в града. Накрая ще посетите и Катедралата, най-важният център за пилигримите още от Средновековието и вечен дом на апостол Свети Яков, светеца – патрон на Испания.

След тези запомнящи се и невероятни места ви предстои последният ден на вода, за да се подготвите за напускане на кораба, защото следват Саутхемптън – Стоунхендж – Оксфорд – Лондон. След напускане на кораба ще се отправите към най-магическия археологически обект на острова, включен в листата на ЮНЕСКО – Стоунхендж. Смята се, че монументът е на възраст над 5000 години и историята му е обвита в митове и легенди.

После ще посетите най-известният университетски град във Великобритания. Оксфорд е средище на студенти повече от 800 г. и разходката из него е като пътешествие във времето. Това невероятно пътешествие ще завърши с космополитния Лондон - град с дълга история и традиции.

От Cruises Apollo ви предлагат пътуване, наситено с духовност, история и култура, което ще ви върне в далечни и непознати епохи.



  Последни новини
  Анкета