Събота, 09 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Вълшебството на Норвежките фиорди

  04.09.2023 14:00  
Вълшебството на Норвежките фиорди

Вълшебството на Норвежките фиорди е най-силно през пролетта, когато ледовете се топят и по отвесните скалисти брегове оживяват безброй водопади. През юни магията се подсилва от незалязващото слънце и белите нощи. Плаването с кораб между фиордите е най-добрият вариант да усетите величието и красотата им. Освен това маршрутът, който ви предлагат от INFOCRUISES ще ви срещне и със столиците на Норвегия и Дания. Възползвайте се круизен пакет Норвежки фиорди и бели нощи през юни 2024 на цени от 3410 лв. с потвърдена група с водач. Ранните записвания са до 30.09.2023 г.

Пътуването започва с лолет от София – Копенхаген и трансфер до круизния терминал за настаняване на кораба, за да отплавате към Варнемюнде, Германия. В този ден вниманието ви ще бъде насочено към град Шверин – столицата на Мекленбург, Предна Померания, една от шестнадесетте федерални провинции на Германия. Цели десет езера са разположени наоколо. Най-голямото от тях е Шверинското. На брега му, на остров се издига прочутият Шверински замък – бивша резиденция на мекленбургските херцози. Ще имате възможност да се запознаете с неговата история и архитектура и да се разходите във великолепния му парк.

На следващия ден ще имате свободно време за забавления и почивка на борда на кораба и да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите. След това пътешествието ще ви отведе до „Портата към фиордите“. Берген е вторият по големина град в Норвегия, известен със седемте планини, които го обграждат, както и с композитора Едвард Григ и рибния пазар. Не пропускайте възможността да се разходите из стария квартал Бриген, който е част от наследството на ЮНЕСКО. Районът се отличава с красивите си дървени къщи, които са малкото останало от средновековен Берген. По програма в следващите дни ви предстои Айдфиорд, Норвегия. Хардангерфиорд е дълъг и тесен залив на Северно море, на западния бряг на Норвегия. В дъното на фиорда влива водите си високия 182m водопад Вьорингфосен. Във вътрешността се разделя на два ръкава – Айдфиорд (на изток) и Сьорфиорд (на юг). За Айдфиорд ще минете през прословутия висящ мост Хардангер.

Следващата спирка е Кристиансанд определено има с какво да впечатли посетителите си, било то с известните си фестивали, улиците, които оформят правилни квадрати, малките очарователни плажове или старият град, където горди собственици все още живеят в къщи, построени през 17-ти век и приветстват с усмивка всеки. Кристиансанд не претендира за голяма слава, но още на пристанището ще ви посрещне топло с цветния си рибен пазар. Градчето се води от сентенцията „Радвай се на малките неща“ и ще го утвърди пред вас с малките детайли, за които всеки жител е допринесъл. Следващият ден ще започне с плаване из Ослофьор и акостиране в Осло. Заобиколена от гори, хълмове и езера, гордостта на Норвегия ще разкрие за вас своите съкровища – кралския дворец, катедралата, замъкът „Акершус“, националната галерия на Норвегия и многобройни музеи.

Пътешествието ще приключи с Копенхаген, който е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Градът е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години и несъмнено можете да усетите истинския неподправен чар на Дания.



  Последни новини
  Анкета