Понеделник, 04 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Средиземноморска фантазия с Мароко

  04.09.2023 16:00  
Средиземноморска фантазия с Мароко

Планирайте от сега своята пролетна почивка. Средиземноморието ви очаква с един специален круиз от Apollo Cruises по маршрут Италия – Испания – Португалия – Гибралтар – Мароко – Франция само на цени от 3080 лв. за 16 дни/15 нощувки на невероятния Costa Fortuna. Програмата започва с полет София – Рим на 07.04.2024 г. и настаняване в хотел.

Снимка: Google

На следващия ден е предвидена разходка из античния и бароковия Рим с екскурзовод. В ранния следобед ще отпътувате до Чивитавекия, за да се настаните на круизния кораб и отплавате. Едни от любимите ви дни ще са тези в открито море, защото ще можете да се насладите на слънцето на откритата палуба, да се поглезите в СПА центъра или да участвате в различните игри, които се организират от анимационния тим. Освен това всички магазини, барове и казиното са отворени през целия ден. На борда никога не може да е скучно.

Снимка: Google

Първата спирка е Кадис и Севиля, като ще имате възможността да се разходите из един от най-старите испански градове или да изберете целодневна екскурзия до столицата на Андалусия – Севиля.

Снимка: Google

После следват два дни в очарователния Лисабон, който ще ви потопи в романтичната атмосфера на португалската столица. Първата вечер ще може да посетите заведение в най-стария квартал на Лисабон – Байро Алто, където ще опитате традиционни ястия под звуците на Фадо.

Снимка: Google

На следващия ден ще се отправите към района Белем, за да видите манастира Жеронимуш, пищно орнаментиран в португалския архитектурен стил Мануелиньо и да опитате известния португалски сладкиш Паштейш де Ната, пълен с разтапящ се крем.

Снимка: Google

По обяд корабът отплава за Гибралтар, който ще разкрие пред вас своите красоти и забележителности. След това Казабланка ще ви очаква с ориенталско очарование, космополитен дух и западен характер. Вечерта  ще се потопите в магията на Ориента с нощната обиколка. Ще погледнете града от друг ъгъл, окъпан в светлини.

Снимка: Google

След красивите гледки на нощна Казабланка ви очаква ресторант в ориенталски стил, където ароматите на изтока ще превземат сетивата ви, съпроводени от ритмите на арабо-андалузката музика. По ваше желание ще можете да опознаете и Рабат - стар имперски град от 12 век, столица на Мароко до 1912 г. и административна столица на страната до днес.

Снимка: Google

След толкова емоции ще имате нужда от спокоен ден на борда, за да се насладите на слънчевите лъчи около басейна, за да се запознаете в следващите дни с Валенсия и Барселона. От срещата с едни от най-великолепните испански градове ще се насочите към Марсилия, Савона и Генуа, които ще разкрият пред вас неподозирани тайни, след което най-вероятно ще се влюбите в тези дестинации. За съжаление този невероятен маршрут има край и на 22.04 ще отплавате към Чивитавекия, за да ви трансферират до летище Фиумичино за полет до София.



  Последни новини
  Анкета