Четвъртък, 07 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Страхотният MSC Euribia ще ви отведе на круиз из Северно море

  05.09.2023 14:00  
Страхотният MSC Euribia ще ви отведе на круиз из Северно море

Ако все още не сте резервирали круиз и не планирате да пътувате през тази година, имате възможност да го направите още през март следващата. Apollo Cruises ви предлагат да отплавате от германския Хамбург до Саутхемптън във Великобритания по невероятен маршрут на цени от 3045 лв. Няма да пропуснете и пъстрите Нидерландия, Белгия и Франция. Първият ден от пътуването ще ви отведе до Хамбург с полет от София. Разположен при вливането на река Елба в Северно море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. След нощувката може да се разходите до старинния Любек, който е един от най-красивите средновековни немски градове е вписан в листата на ЮНЕСКО.

Вечерта отплавате с невероятния MSC Euribia и ще имате цял ден, без да бързате да се насладите на круизното пътуване, заведенията и програмата на борда. Следва престой в Ротердам и разходка до Амстердам.

Може да посетите кубичните къщи на архитекта Пиет Блом, които наподобяват дървета в гора и вижте иконата на града – моста Еразмус, получил заради формата си прозвището Лебеда. Другата възможност е да видите красивата нидерландска столица. Освен „танцуващите къщи“, наклонените домове в пъстри цветове, превърнали се в символ на Холандия, ще се качите на туристическо корабче, за да погледнете града по най-прекрасния начин, от водата, плавайки през историческия център.

На следващия ден сте в малкия Зеебрюге, но второто по големина пристанище в страната. От тук само на 15 км се намира един от най-красивите градове на Белгия – романтичният Брюж. Оттам се отправяте на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите в Ле Хавър, Франция.

Ще пътувате из Алабастровия бряг, за да посетите красивия крайбрежен град Етрета и видите известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходите из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви. След обяд на борда ви предлагат още една интересна екскурзия из Нормандия. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор.

Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходите из калдъръмените му улички до дървената църква "Света Катерина" от 15 век и край старото пристанище от 17 век, откъдето френските мореплаватели са тръгвали в търсене на нови колонии за короната.

След изкуството и магическите картини ще се отправите Саутхемптън – Стоунхендж – Бат във Великобритания. Ще използвате деня, за да разгледате красивата английска провинция, излязла сякаш от исторически роман. Първо ще се отправите към най-магическия археологически обект на острова, включен в ЮНЕСКО – Стоунхендж.

След посещението ще прекарате следобед в елегантния Бат. Римляните построяват първите минерални бани в Бат в началото на нашата ера, а през 18 век той се възражда като шикозен спа курорт. Днес в града могат да се видят част от старите римски бани, както и викториански паркове и градини. Може да го посетите в свободното време, а после да се насладите на следобеден чай по английски в градските кафенета.

Последният ден на борда ще бъде отново на вода. Време за почивка, последни покупки и стягане на багажа.

Димо Христов



  Последни новини
  Анкета