Вторник, 05 Дек 2023
        
Морски круизи

Астрономи се качват на 26 круиза през 2024 г.

  05.09.2023 17:05  
Астрономи се качват на 26 круиза през 2024 г.

Базираната в Обединеното кралство компания  Fred Olsen Cruise Lines  сътрудничи с Go Stargazing (базирана в Обединеното кралство астрономическа организация), за да представи серия от пътувания, планирани за 2024 г.

Това новосъздадено партньорство ще включва астрономи на борда на три кораба (  Bolette  ,  Borealis  ,  Balmoral  ) по време на селекция от 26 пътувания. Ще търсите дестинации като Норвегия, Исландия, Азорските острови в Португалия и Канарските острови в Испания през 2024 г.

Инициативата има за цел да насърчи пътниците да изследват нощното небе по време на пътуването си.

Експертите на Go Stargazing ще подкрепят всяко пътуване, за да помогнат на пътниците да се ориентират в тъмното небе, предлагайки лазерни обиколки на снимки и прозрения за небесните обекти. Пътниците ще имат възможност да наблюдават явления като метеоритен дъжд и Aurora Borealis.

Джеймс Мос (координатор на Journey Experience във Fred. Olsen) изразява ентусиазъм за сътрудничеството и потенциала му да подобри преживяванията на пътниците в нощното небе.

В допълнение към възможностите за наблюдение на звезди, екипът на Go Stargazing ще проведе различни презентации и ще участва в дискусии, за да получите отговори на запитванията, свържете се с астрономията.

Партньорството с Go Stargazing е в съответствие с характерното изживяване на Фред Олсен „Sky at Sea“, което празнува красотата на изгревите в морето и очарованието на нощното небе от терасата за слънчеви бани.



  Последни новини
  Анкета