Четвъртък, 14 Дек 2023
        
Дестинации Новини

Порт Луис на Мавриций с нов терминал за круизни кораби

  06.09.2023 15:00  
Порт Луис на Мавриций с нов терминал за круизни кораби

Мавриций се готви да представи нов круизен терминал през ноември, който ще предложи подобрени съоръжения за круизни кораби, посещаващи острова. Разположен в Порт Луис, главното пристанище и столица на Мавриций, новият терминал има за цел да отговори на нарастващото търсене на луксозни пътувания в региона на Индийския океан.

Терминалът ще разполага с модерни удобства, включително просторни котвени места за настаняване на големи круизни кораби, съвременна сграда на пътнически терминал, митнически и имиграционни съоръжения, безмитни магазини, ресторанти и различни други удобства.

Очаква се този нов круизен терминал да окаже значително влияние върху туризма в Мавриций. Островната държава отдавна е предпочитана дестинация за туристи от цял ​​свят, благодарение на своите девствени плажове, култура и разнообразна дива природа. Отварянето на терминала ще го направи още по-достъпен за круизните пътници, за да изследват всичко, което Мавриций може да предложи.

Освен това развитието на новия круизен терминал е готово да облагодетелства местната икономика чрез създаване на възможности за работа в сектори като хотелиерство, търговия на дребно, транспорт и развлечения.

Мавриций активно си сътрудничи с круизни компании, за да привлече повече кораби в региона. Откриването на новия терминал е част от продължаващите усилия на правителството за насърчаване на круизната индустрия и утвърждаване на Мавриций като водеща круизна дестинация.



  Последни новини
  Анкета