Четвъртък, 14 Дек 2023
        
Кораби Новини

ADVENTURE of the Seas

  07.09.2023 09:41  
ADVENTURE of the Seas

  • АКТУАЛНИ КРУИЗИ НА ADVENTURE OF THE SEAS

    Виж всички налични оферти за круизи на кораба  
  • ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

    • Брой пътници: 3807
    • Брой екипаж: 1185
    • Година на пускане на вода: 2001
    • Полезен обем: 137376.00
    • Ширина: 48.00
    • Дължина: 310.90
    • Скорост: 22.00
    • Електрическо напрежение: 220/110
    • Флаг: Бахамските острови
  • ЗА КОРАБА

    Adventure of the Seas е третият кораб от клас Voyager на Royal Caribbean International. Той прилича на по-новите кораби в категорията - Mariner и Navigator по аванагардните съоръжения за забавления и спорт, но притежава собствен чар и индивидуалност. 

    Корабът не е от най-големите във флотилията на Royal Caribbean, но е не по-малко впечатляващ – с кралска осанка отвън и изискан интериор в стил Ар Нуво, богато окрасен със забележителни произведения на изкуството.

    Типичната за клас Voyager голяма площ спрямо брой пасажери е отделена основно за спортни активности и развлечения. Това прави Adventure оf the Seas привлекателен за хора, търсещи круизно преживяване, изпъстрено със занимания на борда и контрастиращо с идеята за тих отдих на малък кораб, плаващ в близост до брега. На Adventure of the Seas можете да намерите стена за катерене и ледена пързалка - неща, които не са много типични за круизните кораби.

    Каюти

    interior cabin  ocean view cabin  family suite

    На борда на Adventure of the Seas има възможност за избор от вътрешни каюти, външни каюти с прозорец към морето/океана, каюти с балкон  и луксозни апартаменти. Интересно и типично за категория Voyager, както и на тези след нея е, че някои от вътрешните каюти имат прозорци към вътрешната търговска част – Royal Promenade, сама по себе си отличителна черта на круизната компания.

    Друга съществен факт е, че Adventure разполага с едни от най-просторните вътрешни каюти в категорията.

  • ГАСТРОНОМИЯ

    Корабът не може да се похвали с дългия списък ресторанти на Mariner, Navigator of the Seas и корабите от по-високите категории на Royal Caribbean - Freedom и Oasis. Въпреки това изборът е достатъчно богат, за да може по време на Вашия круиз с Adventure of the Seas всеки ден да хапвате вкусни ястия в различни ресторанти и да опитате нови за Вас чуждестранни специалитети. За повечето от тях няма да плащате допълнително, тъй като са включени в цената на круиза. За избрани заведения има входна такса.

    Освен хапване, в ресторантите имате осигурена безплатна консумация на небутилирана вода, лимонада и студен чай на всяко хранене, а на закуска също и кафе, мляко, чай, горещ шоколад и разтворими сокове. Останалите напитки се заплащат допълнително.

    Облеклото в заведенията за хранене през деня може да е ежедневно, като не е прието влизането с потник или без обувки. Вечер се препоръчва спортно-елегантно до елегантно облекло, без тениски, къси панталони и авангардни дънки. Официално облекло, като костюм за мъжете и вечерни рокли за жените, се изисква само на специалните официални вечери.

     Заведения, включени в цената на круиза

    Основни ресторанти: VivaldiStrauss иMozart 

    Лъскави ресторанти с обслужване от изискани сервитьори и формална обстановка. Предлагат разнородни специалитети от международната кухня – морски, месни, вегетариански, организирани в 5 категории ястия.

    Отворени: за закуска, обяд и вечеря

    Резервация: за закуска и обяд - не е необходима; за вечеря е препоръчително да изберете час за вечеря в 18:15 или 20:30 ч. още при резервация на круиза. Алтернативно може да запазите удобен за Вас час между 18:00 и 21:30 ч., като той може да бъде различен всеки ден.

    Ресторант - бюфет Windjammer Cafе

    Windjammer Café е популярен ресторант-бюфет на борда на Royal Caribbean, с по-лежерна атмосфера и на самообслужване. В него може да хапнете спокойно и неограничено вкусни салати, супи, предястия, основни ястия и десерти от различни краища на света, поднесени на няколко бюфета.

    Отворен: за закуска, обяд, следобедна лека закуска и вечеря

    Резервация: не е необходима  

    Кафене – сладкарница Café Promenade 

    Разположено е в центъра на търговската улица Royal Promenade. Тук може да хапвате сладкиши, закуски и сандвичи през целия ден и вечерта. Капучиното се заплаща по $2.50.

    Room Service

    Ако обичате да похапвате в леглото или на балкона, ще се радвате да научите, че и на борда на Navigator of the Seas се предлага Рум сервиз. Услугата е безплатна в часовете от 5:00 ч. до 24:00 ч., а през останалото време струва $3.95. Храната, както и кафе, чай и вода, които може да поръчате от специално меню, са включени в цената на круиза. 

    Заведения с допълнително заплащане

    Италиански ресторант Portofino 

    Романтичен и уютен ресторант, предлагащ традиционна и модерна италианска кухня. Заплаща се $20 на човек за вечеря, включваща предястие, основно и десерт по избор от меню, както и допълнително бакшишите. 

    Отворен: за вечеря (примерно меню)

    Резервация: изисква се; препоръчваме да се направи при резервацията на круиза

    Американски ресторант Johnny Rockets

    Семеен американски ресторант в стил „50-те”. В менюто преобладават бургери с картофки и млечни шейкове, а до всяка маса има джубокс с американска ретро музика. Фиксирана цена за обяд или вечеря: $4.95 на човек (не включва напитки). 

    Отворен: за обяд, вечеря, късна вечерна закуска (примерно меню)

    Резервация: изисква се; препоръчваме да се направи при резервацията на круиза

    Магазин за сладолед Ben & Jerry’s 

    Най-популярните сладоледи в САЩ, приготвени по домашна рецепта. На  борда на Navigator Ben & Jerry’s предлага 16 страхотни вкуса и над 8 топинга и е част от Café Promenade.  Цени: топка - $4.95; мелба - $5.96; шейк - $4.

  • БАРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ

    На борда на Adventure of the Seas може да изберете от над 15 дневни и нощни увеселителни заведения, като например спортен бар, пиано бар, английски пъб, два нощни клуба и дискотека. Достъпът до всички е свободен, но напитките – алкохолни и безалкохолни, се заплащат. Изключение правят само небутилирана вода, лимонада и студен чай.

    Royal Caribbean предлагат пакети с отстъпка от цената за неограничена консумация на вино, сок или газирани напитки, както и пакет за бутилирана минерална вода.  Повече информация относно пакетите за напитки може да получите от Вашия круизен консултант в Юзит Калърс.

  • УСЛУГИ НА БОРДА

    wall  pool  theater

    Спорт, релакс и забавления

    Adventure of the Seas осигурява на спортно активните възможност да поддържат форма по време на техния круиз, чрез спортни съоръжения като игрища за баскетбол, волейбол, голф, тенис на маса, писти за джогинг и кънки, 3 басейна, фитнес център, стена за катерене и много други.

    След спорт или уморителен ден на брега, ще може да се отпуснете с масаж или специална процедура в класния СПА център на кораба.

    Паради, игри и концерти изпълват атмосферата на борда на Adventure през целия ден в открито море и всяка вечер. Корабите на Royal Caribbean са известни с пищните и красиви мюзикъли и театрални представления от Бродуей или Лас Вегас. На тях ще може да се насладите и на борда на Adventure, макар и в по-умерена степен, отколкото при по-големите кораби на комапнията.

    Следните дейности са включени в цената на круиза:

    Баскетбол и волейбол - на борда на кораба има просторнa спортна площадка, където може да поиграете индивидулано или да участвате в някой от организираните турнири

    Миниголф - особено атрактивен за семейства с деца

    Фитнес – корабът разполага с фитнес център, с голям брой разнообразни фитнес уреди. Освен самостоятелно ползване на уредите, безплатно е и посещение на някои фитнес уроци с инструктор

    Катерене на стена – висока около 9 м., стената е с различни нива на трудност и е подходяща за деца и възрастни

    Писта за кънки и ролери - изисква се да носите дълъг панталон/анцуг

    Писта за джогинг

    Ледена пързалка – истинска ледена пързалка с реални размери, където освен да карате кънки, може безплатно да гледате артистични шоу програми на лед.

    Басейни – на борда има 4 басейна – един от които само за възрастни; луксозните шезлонги, разположени около тях, също са безплатни.

    Тенис на маса

    Сауна, парна баня и джакузи – ползват се без заплащане на борда на Navigator of the Seas.

    Триетажен театър Lyrics и всички програми и представления

    Допълнителна такса се плаща за:

    Посещение на групови занимания по пилатес, йога и аеробика – цената е около $10 - $15/час.

    Гмуркане с лекодихателен водолазен апарат (Scuba) - начинаещите могат да минат курс за $249, който включва обучение по гмуркане, международно признат сертификат PADI и две свободни гмуркания в открити води.

    Голф симулатор – за усъвършенстване на техниката

    СПА процедури  предлага избор от над 50 вида терапветични  и разкрасителни процедури, някои от които: акупунктура, масаж за двойки, терапия с топли камъни, избелване на зъби, маникюр и педикюр и дори инжектиране на ботокс. Разработена е и специална програма за грижа за кожата за тийнейджъри.

    С деца на круиз

    Специална занимателна програма за деца и младежи от 3 до 17 г.  на Royal Caribbean -  Adventure Youth Club – разработена с цел да предоставя нужната грижа, развитие и забавление за малките пасажери. Програмата дава възможност на младите гости да участват в разнообразни развлекателни дейности на борда, предназначени изключително за тях. Пица партита, вечер на талантите, научни експерименти, уроци по рисуване, спортни състезания, забавни игри и др. - всички дейности са съобразени с възрастта на младежите и са ръководени от преминали обучение за работа с деца професионалисти.

    За децата от 6 месеца до 3 години са предвидени детска градина и занималня  на цена  $8/час, като е препоръчително предварителна регистрация.

    На борда на Navigator of the Seas се намират още:  

    -          Малък аквапарк за деца

    -          Зала за аркадни игри – цените на различните игри варират от $0,75 до $1,4 на игра

    -          Тийн-дискотека 

    Adventure of the Seas предоставя повече възможности за забавления на децата. Така например при него е запазен малкия аквапарк Adventure Beach, докато при по-новите кораби от класа Voyager – Navigator и Mariner, той липсва. 

    Интернет

    Безжичен интернет е достъпен във всяка точка на кораба, а в интернет зала с настолни компютри може да се използва и кабелен интернет. Имайте предвид, че връзката в открито море често е бавна.

    Цена: $0.65/минута; продават се и пакети за $150 за 500 минути или $0.30/минута.



  Последни новини
  Анкета