Четвъртък, 14 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Новини

Disney Cruise Line загатва за новия кораб Disney Treasure Ship

  08.09.2023 16:00  
Disney Cruise Line загатва за новия кораб Disney Treasure Ship

Disney Cruise Line разкри първите визуализации и информация за новия круизен кораб Disney Treasure, който се очаква да дебютира през декември 2024 г., като вторият от новите кораби в клас Wish на линията.

Новото мото и тема на Disney Treasure е „Приключение“ и черпи вдъхновение от различни любими приключения на Disney, но най-вече, това е първият кораб във флота, който черпи вдъхновение от популярни атракции, открити в парковете на Disney по целия свят.

„Когато мислехме за корабите, които проектирахме, наистина мислехме като цяло за марката, каза Шарън Сиски, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Disney Cruise Line.

Disney Treasure, който в момента се строи в корабостроителницата Meyer Werft в Германия, ще работи с втечнен природен газ (LNG). Disney Treasure е дъщерният кораб на Disney Wish , който дебютира миналата година като първият в серията Wish class. Корабът ще посрещне до 4000 пътници с екипаж от 1555 души, когато стартира по предварителна програма на 21 декември 2024 г. Той разполага с 1256 каюти, включително 948 каюти с тераса, 185 каюти с изглед към океана, 123 вътрешни каюти, четири кралски апартамента и един Tomorrow Tower Suite.

Първото плаване на Disney Treasure ще тръгне от Порт Канаверал на седемнощно пътуване до Източните Кариби. След това корабът ще предложи селекция от впечатляващи плавания със седем нощувки до Източните и Западните Кариби от Порт Канаверал през Карибския плавателен сезон.



  Последни новини
  Анкета