Неделя, 17 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Подарете си незабравими спомени от Мексико и Централна Америка

  08.09.2023 17:02  
Подарете си незабравими спомени от Мексико и Централна Америка

Ако си мечтаете да посетите дестинация, която предлага едновременно много слънце, древни храмове и руини, километрични плажни ивици, невероятна храна, вълнуващ нощен живот и симпатични малки градчета, то Централна Америка е вашето място. Но редом с приятната почивка, този круизен регион може да ви  предложи още много забавления – плуване с делфини, гмуркане след пъстри рифове, потапяне в неповторимата атмосфера на Мексико, разходка из буйната тропическа растителност в търсене на близка среща с екзотични животни, хапване на вкусни такоси и още много специалитети от автентичната мексиканска кухня. Не е трудно да си представим защо този регион е толкова известен и предпочитан сред круизните пътешественици. Там можете да видите с очите си едно от най-големите инженерни чудеса в света, който свързва двата най-големи океана – Тихия и Атлантическия – Панамския канал.

Какви са круизите в Австралия и Централна Америка?

Обикновено круизните маршрути в този регион са с продължителност една или две седмици, има и по-кратки, но от тях обикновено се възползват местните – просто не си заслужава да пътувате толкова много и да вложите толкова много средства само, за да поплавате три-четири дни. Държавите, които се посещават в един типичен маршрут сред страните на Централна Америка са Мексико, Панама, Белиз, Хондурас, по-дългите круизни маршрути могат да включват Ямайка и дори Колумбия в Южна Америка.

Кога е най-подходящо?

Подходящо време за пътуване в Централна Америка е от октомври до април. Круизната дестинация е привлекателна за туристите през цялата година, но все пак най-доброто време за посещение е след дъждовния сезон в края на ноември.

Документи за пътуване

Повечето круизи до Мексико и Централна Америка са с начално пристанище във Флорида, САЩ. Задължително се изисква туристическа виза за САЩ. При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. Проверете изискванията за туристически визи, защото част от държавите в този списък изискват предварително (или на място) да си издадете виза.

Туристическите консултанти на Crusit могат да ви помогнат за издаването на необходимите документи.

Разгледайте най-изгодните оферти за круизи в регион Мексико и Централна Америка тук!



  Последни новини
  Анкета