Понеделник, 11 Дек 2023
        
Дестинации Оферти Речни круизи

Коледните светлини на Европа

  11.09.2023 17:00  
Коледните светлини на Европа

Опитайте нещо различно преди празниците. Круизът за българска група по Дунав и канала Рейн-Майн-Дунав – „Коледните светлини на Европа“ с моторен кораб „Ариана“ стартира в периода 12-19.12.2023 г. Резервирайте своето пътуване чрез туристическа агенция „Визитур“ за 8 дни/7 нощувки на база “all inclusive” на цени от 849 лв.

1 ден – НЮРНБЕРГ - Настаняване на борда от 15:00 ч. Следобедно кафе и сладки в панорамен бар. Капитанът на МК Ариана ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли”, последван от вечеря.

2 ден – НЮРНБЕРГ - След закуска ще ви предложат автобусна и пешеходна екскурзия в Нюрнберг. Той е един от най-значимите градове на немската провинция Бавария и символ на следвоенния просперитет. Разположен на брега на река Пегниц и канала Рейн-Майн-Дунав, Нюрнберг се слави с изключително богата история и средновековна архитектура. Обяд на борда и отплаване към Регенсбург.

3 ден – РЕГЕНСБУРГ - След закуска ще започнете деня с пешеходна екскурзия в Регенсбург – един от най-старите и красиви градове в Германия, начален пункт на канала Рейн-Майн-Дунав и най-голямото дунавско пристанище в страната. Обяд на борда и свободно време в Регенсбург, наречен още „градът на църквите“ и известен с повече от 1300 изящни исторически сгради. Вечеря и отплаване за Пасау.

4 ден - ПАСАУ И ЛИНЦ - Закуска и пристигане в Пасау – триречната Баварска Венеция. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Свободно време за раходка и пазаруване в живописния стар град на Пасау. Обяд на борда и отплаване. Пристигане вечерта в Линц, вечеря и възможност за посещение на Коледни базари.

5 ден – ЛИНЦ - След закуска ще се насладите на екскурзия до Чески Крумлов. Разположен на брега на р. Вълтава, в Южнобохемския край на Чехия. Градът очарова със своя средновековен характер, красива природа и невероятна атмосфера. Старият му град е включен в списъка за световно културно и природно наследство на Юнеско, а замъкът „ Крумлов храд“, разположен достолепно на скалист връх, е вторият по големина в чешките земи след Пражкия замък. Връщане на кораба следобяд и свободно време в Линц. Вечеря и отплаване към Мелк.

6 ден – МЕЛК И ВИЕНА - След закуска ще имате свободно време в живописния Мелк или екскурзия до бенедиктинския манастир, разположен на 60-метрова скала и превърнал се в един истински шедьовър на австрийския барок. Обяд на борда и панорамно плаване през известния винарски регион на Австрия – долината Вахау. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметника правят Вахау едно от най-привлекателните места за посещение. От панорамен бар или слънчева палуба ще направите едни от най-красивите си природни снимки. Пристигане във Виена привечер. За да вземете най-доброто от престоя си в столицата на музиката, след вечеря ще се насладите на класически концерт с произведенията на Моцарт, Щраус и други известни класици.

7 ден – ВИЕНА - След закуска опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия. Красивата австрийска столица, успяла да обедини историческото си наследство с духа на новата ера, очарова със своите великолепни барокови сгради, красиви градини и музеи с богати колекции. Връщане на кораба за обяд или оставане в града. След обяд– свободно време във Виена. Прощален коктейл и капитанска вечеря.

8 ден – ВИЕНА - Закуска и освобождаване на каютите до 09.00 ч.

Разгледайте и други невероятни предложения за речни круизи от туристическа агенция „Визитур“.



  Последни новини
  Анкета