Вторник, 12 Дек 2023
        
Дестинации Новини

Круизни дестинации за NORWEGIAN CRUISE LINE

  12.09.2023 09:42  
Круизни дестинации за NORWEGIAN CRUISE LINE

Маршрутите на Norwegian Cruise Line покриват дестинации из цял свят. Това е третата в света круизна компания по пазарен дял. Разполага със значителна флотилия, която й позволява да извършва FreeStye круизи до пристанища на шест континента. В някои круизни региони обаче, Norwegian има по-изявено присъствие. Такива са Карибите, Средиземно море и Северна Европа, Азия, Австралия, Нова Зеландия и Тихия океан.

През зимния период, голяма част от флотилията осъществява круизи в Карибско море, като извършва регулярни маршрути, предимно с продължителност 7-дни и с начални пристанища Маями, Ню Орлийнс, Тампа и Порт Канаверал.

През летния период, част от корабите се намират в круизен регион Аляска, а почти една трета от флотилията се позиционира в Европа. Тук компанията осъществява традиционни регулярни круизи из Западното Средиземноморие, до Балтийските столици, Норвежките фиорди, Исландия и около Британските острови. Norwegian имат много силно присъствие и в круизен регион Егейско море и Адриатика. Тук, компанията позиционира няколко кораба, за да осигури възможно най-много и най-интересни варианти на маршрути до Гръцките острови в Средиземно море, Хърватска, Черна Гора, Корфу и др. Някои от маршрутите са с начално и крайно пристанище Пирея в Гърция, а други започват или приклчват в Чивитавекия, най-близкото пристанище до Рим, или пък от Равена или Триест - най-близките пристанища до Венеция. 

От екзотичните и далечни круизни дестинации, Norwegian се представя най-добре в Азия и в Пасифика. Всяка година, компанията позиционира поне един кораб в регион Югоизточна Азия, който изпълнява круизи до Виетнам, Тайланд, Камбожда и Малайзия, а в определени периоди на годината и круизи до Япония. А с наближаването на зимния период, компанията позиционира един кораб в Индийския океан за да изпълни няколко великолепни круиза до екзотични островни дестинации като Сейшели, Малдиви, Маврициии ще се отправи към брегове на Африка.

Круизите в Пасифика Norwegian осъществява с един кораб, обичайно през зимния сезон, като през част от времето маршрутите включват пристанища в Австралия и Нова Зеландия, а в останалата част от сезона, корабът се движи из екзотичните острови на Френска Полинезия и Хаваите. 
По традиция, компанията извършва круизи в Южна Америка, между Буенос Айрес, Аржентина и Сан Антонио, Чили. Има и маршрути до Антарктида, както и интересни позициониращи круизи между Европа и Южна Америка.
Не на последно място трябва да отбележим и круизите в Северна Америка. Разбира се круизите в Аляска са най-посещаваните и най-атрактивните този район на Света. Те се извършват през лятото. През есента, компанията осъществява серия от много интересни маршрути по източните брегове на Канада и САЩ, т.нар. круизен регион Нова Англия. Круизите до малко познатата за нас Мексиканска Ривиера се осъществяват само през зимния период, те са относително евтини и представляват приятна алтернатива за прекарване на времето в по-топли климатични зони.

Разнообразните круизни дестинации на Norwegian Cruise Line, допълнени с удобната форма на пътуване - FreeStyle круиз и с едни от най-евтините пакети напитки и други услуги на борда на круизен кораб, ще направят преживяването ви незабравимо.




 

 
ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, МАЛТА
 
ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, ТУРЦИЯ, ИЗРАЕЛ, ЕГИПЕТ, ХЪРВАТСКА, ЧЕРНА ГОРА
Историята на човешката цивилизацията започва по тези места. Долен Египет, Финикия, Анатолия. Древни култури, оставили следа до наши дни - еврейската, древногръцката, арабската и турската – по тези земи са се зародили и развивали. История и култура в комбинацията със слънце, кристално чисто море и феноменална кухня – резултатът е нескончаем туристически поток и многобройна флотилия круизни кораби.
Основни отправни пристанища за круизи в източното средиземноморие: Венеция, Чивитавекия (Рим) и в по-редки случаи Пирея (Атина), Истанбул, Монте Карло.
Включени в круизните маршрути държави: Италия, Гърция, Хърватска, Словения, Черна Гора, Турция*, Египет*, Израел*, Кипър.
*Посещенията в тези държави са частично или напълно преустановени за 2017 г. от съображения за сигурност на пътниците, корабите и екипажите. През 2021 година има вероятност посещенията в турски пристанища да бъдат възобновени от страна на някои круизни компании, опериращи в региона.
Сезонност: В Егейско, Адриатическо и Йонийско море, круизи се извършват целогодишно.
Най-подходящото време за круиз в източното средиземноморие: От май до октомври за круизи в Егейско, Йонийско и Адриатическо море и от октомври до март за круизи до Египет и Израел или за круизи през Суецкия канал, достигащи до Арабските Емирства.
 
КАНАРСКИ ОСТРОВИ, МАДЕЙРА, МАРОКО, ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ
Канарските и Азорските острови географски са част от Африка, политически принадлежат на Европа, а в круизната индустрия формират отделен регион. Защо ли?! Няма да ви отнеме много време да намерите отговор на въпроса – още на втория ден от вашия круиз ще сте наясно по темата.

Основни отправни пристанища за круизи до канарските острови и остров Мадейра:
Чивитавекия (Рим), Генуа, Барселона, Марсилия, Саутхемптън (Лондон)

Включени в круизните маршрути държави: Италия, Испания, Франция, Мароко, Португалия.

Сезонност: Круизи до канарските острови и о-в. Мадейра се извършват в периода ноември-април.

Най-подходящото време за круиз до Канарските острови и о-в Мадейра: От ноември до април.
 
 
ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, БЕЛГИЯ, ХОЛАНДИЯ, АНГЛИЯ
Наред с големите и прочути Амстердам, Копенхаген и  Лисабон, в този регион ще откриете редица по-малки, повече или по-малко известни, но изключително интересни градове, които със сигурност ще останат в спомените ви с тяхната пленителна архитектура, своеобразна атмосфера и гостоприемни жители. Такива са, например, Виго, Порто, Портимао, Билбао и още...
Основни отправни пристанища за круизи по атлантическото крайбрежие на Европа: Барселона, Саутхемптън (Лондон), Чивитавекия (Рим), Лисабон, Бордо, Амстердам, Копенхаген.
Включени в круизните маршрути държави: Испания, Португалия, Франция, Великобритания, Холандия, Дания, Белгия, Германия.
Сезонност: Круизите около европейското атлантическо крайбрежие са от позициониращ тип и се осъществяват еднократно – на пролет, при придвижването на някои кораби от Средиземно към Северно и Балтийско море и на есен, при обратното придвижване на същите кораби от север на юг. Възможно е обаче, подобни позициониращи круизи да се изпълняват и в средата на лятото. Някои круизни компании извършват регулярни маршрути до пристанища в Бенелюкс или до пристанища в Бискайския залив и по португалското атлантическо крайбрежие.
Най-подходящото време за круиз по атлантическото крайбрежие на Европа: от април до октомври.
 
 
СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ГРАНД КРУИЗИ
 
 
НОРВЕГИЯ, ШОТЛАНДИЯ, ИСЛАНДИЯ, АНГЛИЯ И АРКТИКА
Кратко и прохладно лято, сурова и величествена природа - норвежките фиорди отдавна са безспорен хит в круизната индустрия. Маршрутите около Британските острови също предизвикват нарастващ интерес в последните години – удобен и стилен начин да откриеш „Мъгливия Албион“ за себе си.  Исландия и Шпицберген са за пътешествениците с подчертано изследователски дух. От борда на круизния кораб пасажерите се наслаждават на невиждани красоти. Посещават се места, които са недостъпни за туристите, ползващи традиционните форми на транспорт.
Основни отправни пристанища за круизи до норвежките фиорди, британските острови и Исландия:  Копенхаген, Ротердам, Саутхемптън (Лондон), Амстердам
Включени в круизните маршрути държави: Норвегия, Дания, Исландия, Великобритания, Швеция, Холандия.
Сезонност: Круизи в северните ширини на Европа се осъществяват в периода май – септември.
Най-подходящото време за круиз до норвежките фиорди, британските острови и Исландия: от юни до август.
 
 
ШВЕЦИЯ, ДАНИЯ, ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ХОЛАНДИЯ, НОРВЕГИЯ
 
АРАБСКИ ПОЛУОСТРОВ, СУЕЦКИ КАНАЛ, ИНДИЙСКИ ОКЕАН
 
АЛЯСКА КРУИЗИ (САЩ И КАНАДА ЗАПАДНО КРАЙБРЕЖИЕ)
 
АЗИЯ - ДАЛЕЧЕН ИЗТОК (ЯПОНИЯ, КОРЕЯ, КИТАЙ)
 
ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ (СИНГАПУР, ВИЕТНАМ, ТАЙЛАНД, МАЛАЙЗИЯ, КАМБОДЖА, ИНДОНЕЗИЯ)
 
ГРАНД КРУИЗИ АЗИЯ, АВСТРАЛИЯ, ЮЖЕН ПАСИФИК
 
 
ГРАНД КРУИЗИ В ТИХИЯ ОКЕАН, ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ, ХАВАИ
 
КАРИБСКИ КРУИЗИ БЕЗ ВИЗИ ЗА САЩ
 
 
КАРИБИ, БАХАМИ, ПАНАМСКИ КАНАЛ, ФЛОРИДА С ОТПЛАВАНЕ ОТ САЩ
 
ЮЖНА АМЕРИКА, АНТАРКТИКА, АМАЗОНКА
 
АВСТРАЛИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ, ЮЖЕН ПАСИФИК, ОБИКОЛКА НА АВСТРАЛИЯ
 
АФРИКА
 
НОВА АНГЛИЯ (САЩ И КАНАДА ИЗТОЧНО КРАЙБРЕЖИЕ)
 
БЕРМУДА
 
МЕКСИКО
 
ТРАНСАТЛАНТИК
 
ТРАНСПАНАМА
Краткият воден път между Атлантика и Пасифика, проектиран и сътворен от човешкия гений преди повече от 100 години, продължава  да буди възхищение и в наши дни. Дори ние, хората от 21-ви век, които сме свидетели на какви ли не изумителни постижения на науката и техниката, с откровено любопитство и удивление наблюдаваме преминавенто на огромните кораби през шлюзовете. Не случайно Панамският канал се определя като 8-то чудо на Света! А като добавим и прекрасните гледки, които се откриват от палубата на круизния кораб, преминаването на Канала без съмнение а едно удивително и незабравимо изживяване. Маршрутите започват във Флорида и завършват в Калифорния или обратното – от Калифорния към Флорида. Основни отправни и крайни пристанища са Лос Ажелис и Сан Диего в Калифорния, Маями и Форт Лодърдейл във Флорида.


  Последни новини
  Анкета