Вторник, 12 Дек 2023
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Изключително пътешествие до далечните Китай, Япония и Южна Корея

  12.09.2023 17:00  
Изключително пътешествие до далечните Китай, Япония и Южна Корея

Търсите нещо различно? Apollo Cruises ви канят на 19-дневно пътешествие до далечните и непознати Китай, Япония и Южна Корея. Това пътуване ще ви отведе до изключителните държави, за да се докоснете до техните живи култури, красива природа и технологично развитие. Колоритни и традиционни, стрни с дълга и интригуваща история -  Китай, Япония и Южна Корея ви очакват, за да ви покажат своите грижливо пазени съкровища. Ще прекарате незабравими дни на премиум кораба Westerdam – Holland Americanа цени от 7750 лв.

Програмата:

1 ден - полет София – Доха

2 ден - полет Доха – Хонг Конг. От летището ще имате трансфер до хотела и свободен ден. Сред най-бляскавите и космополитни градове в света, Хонконг се намира на южния бряг на Китай в устието на Перлената река на Южнокитайско море. Състои се от остров Хонконг, където са централният бизнес район с най-богатите квартали и континенталният Коулун и новите територии. Хонг Конг е регионален и глобален център за банкиране, корабоплаване, мода и храна.

3 ден - Хонг Конг. След закуска ще се отправите на обиколка из града край живописния крайбрежен район Репулс Бей, за да стигнете до Абърдийн – някога тихо рибарско селище, сега оживен район, където небостъргачи гледат към традиционни джонки, използвани за домове. Тук се намира и един от най-големите плаващи ресторанти в света. Следващата ви спирка е популярният пазар Стенли, където сред живописен лабиринт от алеи, човек може да намери почти всичко. После ще се изкачите до известния връх Виктория, който се издига на 554 метра над морето, за да се насладите на спираща дъха панорамна гледка към града, пристанище Виктория, полуостров Коулун. След екскурзията ще се отправите към круизния терминал, за да се настаните на кораба и да отплавате в 21.00 ч.

4 ден - на вода. Ще имате чудесната възможност да се запознаете с кораба, който ще бъде ваш дом през следващите две седмици.

5 ден - на вода

6 ден - Шанхай, Китай. Градът е един от най-динамичните и контрастни градове в Азия. Често е наричан Париж на Изтока или кралицата на Ориента, той е и най-големият град в Китай. Разделен е на две от река Хуан Пу – на запад е Пукси, а на изток Пудонг. През деня ще видите всички основни забележителности на града. Вечерта може да присъствате на 90-минутна програма в Шанхай, представена от една от най-добрите акробатични трупи в страната.

7 ден - Шанхай – Суджоу, Китай. През този ден може да останете в Шанхай или да отидете на екскурзия до един от най-старите и приказни градове в Китай – Суджоу, често наричан китайската Венеция, заради множеството канали и мостове. Ще пътувате около час и половина с автобус из китайската провинция.

8 ден - на вода

9 ден - Кагошима, Япония. Престой в Кагошима от 08.00 до 18.00 ч., столицата на едноименната префектура е известна с драматичните си гледки към Сакураджима – активен вулкан, който тлее в залива. Едно от най-популярните занимания е пътуването с ферибот до Сакураджима и разходката по 100-годишния поток от лава, който сега представлява тревист полуостров.

10 ден - Нагасаки, Япония. Разположен в северозападната част на Кюшу, третият по големина остров в Япония, Нагасаки е един от най-космополитните пристанищни градове в страната, със завладяващо минало, което датира от началото на VII в.

11 ден - Пусан, Южна Корея. Вторият по големина град в Южна Корея след столицата Сеул, Пусан е разположен в югоизточната част на страната покрай Японско море. Той съчетава оживената атмосфера на големия град с известно спокойствие и субтропични пейзажи. Често описван като "Сан Франциско на Корея", благодарение най-вече на хълмистия си терен, той предлага на посетителите си от всичко по малко: модни бутици, динамична култура, пясъчни плажове, горещи извори. Ще имате възможност да присъствате на традиционна чаена церемония, която се провежда спрямо будисткия ритуал и медитация.

12 ден - Фукуока, Япония. Най-големият град на остров Кюшу, някога е бил от две отделни части: Фукуока на запад и търговския район Хаката на изток. Обединени през 1889 г., те формират съвременния град с население от милион и половина души, който се отличава с модерна атмосфера, впечатляваща архитектура, дело на международни архитекти, както и с редица културни забележителности и музеи.

13 ден - преминаване на протока Шимоносеки, който разделя японските острови Хоншу и Кюшу. Фериботи, влакове и мостове свързват двата града от двете страни на протока.

14 ден - Химеджи, Япония, е известен най-вече с едноименния замък – великолепен снежнобял дворец, който гледа към града от своя хълм. Един от дванадесетте оригинални замъка в Япония, той е наречен „Бялата чапла“, защото дизайнът му наподобява излитаща птица. На възраст над 400 години, той е устоял на бомбардировките през Втората световна война, на няколко природни бедствия и на изпитанието на времето.

15 ден - Осака, Япония. Третият по големина град в страната и столица на едноименната префектура. Ще тръгнете с автобус и ще се прехвърлите на лодка за круиз из река Йодо. Така ще имате възможност да видите основните забележителностите – Замъка Осака, Кулите Близнаци, Кметството.

16 ден - Шимизу, Япония. От красивото пристанище, в ясен ден, се открива гледка към вулкана Фуджи. Може да останете в района и да опитате риба в местните ресторанти или отидете до планината Фуджи.

17 ден - Йокохама – Токио, Япония. Пристигате в Йокохама в 06.30 ч. След закуска се отправяте на живописно 60-минутно пътуване с автобус до Токио.

18 ден - Токио, Япония. Последният ви ден в Япония ще бъде свободен. Може да се разходите по прочутата улица Гинза, превърнала се в синоним на луксозен шопинг, да опитате местни деликатеси или просто да се изгубите из улиците на града. Привечер е трансферът до летище Нарита за полет от Токио до Доха.

19 ден - полет Доха – София



  Последни новини
  Анкета