Вторник, 19 Дек 2023
        
Дестинации Оферти Речни круизи

По стъпките на Фараоните

  14.09.2023 15:00  
По стъпките на Фараоните

Неразгаданите тайни провокират човешкото въображение и то сътворява различни хипотези и истории. Загадката „Египет“ никога няма да залезе. Една от най-ярките цивилизации на Стария свят. Мъдра и мистична, величествена и хуманна. Изгряла на историческия небосклон през хилядолетия пр.Хр., векове наред тя е обект на нестихващ интерес. Сега имате уникалната възможност да пътувате до известните пирамиди и отвъд тях, да изследвате открити гробници и много други, да опитате от вкусната храна и култура. Възползвайте се промоциите за круиз „По стъпките на Фараоните“ с вътрешен полет на цени с 25% намаление в зависимост от избрания период. Не губете време! Онекс Тур ви предлагат топ оферта и три опции за пътуване през този месец – 16.09, 23.09, 30.09.

Програма включва:

Ден 1 - София – Хургада. Отпътуване от летище София за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - Хургада – Луксор. Закуска и отпътуване за Луксор - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Късния следобед посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Настаняване на круизния кораб. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Луксор – Есна – Едфу. По желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия). Отпътуване към Дейр-ел-Бахри - комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г. Отплаване към Есна и Едфу. Нощувка в Едфу.

Ден 4 - Едфу – Ком Омбо – Асуан. Разглеждане на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII - бащата на прочутата Клеопатра.

Ден 5 – Асуан. Свободно време в Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за самостоятелна разходка из колоритния Асуански пазар или туристическа програма по желание и предварителна заявка. Автобусна екскурзия до Абу Симбел, разположен на западния бряг на река Нил. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ, след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на боговете Амон Ра, Хор и Птах. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т. нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане на кораба около обяд. Обяд на кораба Туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия Комбо - разходка с лодка флука, посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и автентично Нубийско селище. Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Разглеждане на комплекс от къщи, представящи местния бит и обичаи. Нощувка в Асуан.

Ден 6 - Асуан – Кайро. Туристическа програма в района на Асуан: Високата стена на язовир Насър, преграждаща река Нил. Разглеждане храма на Изида. Трансфер до летището в Асуан. Полет до Кайро. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 7 – Кайро. Туристическа програма в Кайро. Екскурзията включва посещение на едно от чудесата на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От панорманата площадка в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Кайро – София. Трансфер до летището в Кайро. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета