Събота, 23 Дек 2023
        
Новини

Как да спестите пари при резервация на круиз? – първа част

  15.09.2023 14:00  
Как да спестите пари при резервация на круиз? – първа част

Все повече хора пътуват с круизи, а статистиката показва, че повече от 50% от туристите повтарят пътуването по този начин. Едно от нещата, които би ви мотивирало да повторите, освен комфорта, който предоставят луксозните кораби и дестинациите, са по-изгодните цени. Ако знаете как да сключите изгодни сделки с туроператорите и да спестите пари, когато правите резервацията си, със сигурност ще бъде мотивиращо.

Ето няколко съвети и трикове за най-благоприятния момент, в който да направите своята резервация, но имайте предвид, че това са само препоръки и нямат задължителен характер.

Круизи „един за двама“

Ще видите много компании, които предлагат оферти „един за двама“, плащаш за един човек, а пътувате двама. В повечето случаи обаче това са оферти в последния момент и имате много малко време за реакция. Ако не сте били до предлаганата дестинация и нямате проблеми с датата на отплаване, това наистина е добър вариант да пътувате на половин цена и да получите всички екстри за пълната сума. Имайте предвид, че ще трябва да заплатите самолетни билети, ако има такива, бакшишите за двама души и таксите за качване на борда. Но все пак спестявате пари... какво повече искате!

Резервирайте шест месеца по-рано

Ако сте наясно с датите за пътуване и дестинацията, която искате да посетите, резервирайте предварително поне половин година по-рано. Това е идеалното време за договаряне на цените с туроператора и дори може да договорите отстъпки за ранни записвания. Ще имате възможност да намерите най-добрите предложения, не дори толкова заради цената, а заради възможността да намерите по-добри каюти. Обикновено отстъпката, която може да получите при резервация поне 6 месеца предварително, обикновено е между 50% и дори понякога достига до 70%. Разбира се, такъв тип предварителна резервация е почти задължителна, ако пътувате семейно, защото само 25% от капацитета на корабите е предназначен за семейни каюти. Не забравяйте, че ще трябва да платите процент от общата сума предварително.

Гарантирана цена

Какво означава гарантирана цена? Това е тактика, използвана от някои корабни компании, чрез която те ви уверяват, че ако намерите същия круиз, но на по-ниска цена при същите условия, те ще ви дадат същата оферта. 

Следва продължение...

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета