Сряда, 27 Дек 2023
        
Кораби Новини

MSC Euribia спести 43 тона био-LNG гориво

  19.09.2023 15:10  
MSC Euribia спести 43 тона био-LNG гориво

MSC Euribia, най-новият кораб на MSC Cruises, задвижван с втечнен природен газ, постигна общо спестяване на 43 тона био-LNG гориво по време на пътуването, разкриха от компанията. Това се случи по време на първото в света пътуване на круизен кораб с нулеви емисии на парникови газове. В рамките на четиридневното пътуване MSC Euribia се представи с 11% по-добре от виртуалния близнак на кораба, възпроизвеждащ оптималния енергиен поток. Това позволи на кораба да постигне общо спестяване на 43 тона гориво.

Оптималните профили на скоростта, маршрутизирането, настройката и конфигурацията на двигателя и стриктното оптимизиране на потреблението на енергия в хотела, включително за кухни и осветление, гарантират, че MSC Euribia не би следвало да използва повече от два от своите четири двигателя, налични по време на пътуване.

Цялата необходима енергия за кухните, отоплителните системи и горещата вода на борда беше възстановена от двигателите на MSC Euribia, което означава, че не е необходимо да се използват котлите за цялото пътуване, отбелязват от MSC Cruises.

Постигането на нетна нулева производителност е станало възможно чрез използването на био-LNG като гориво. MSC Euribia използва био-LNG, използвайки система за баланс, метод, признат от Директивата на ЕС за възобновяема енергия (RED II). Всяка партида произведен био-LNG е била сертифицирана от ISCC.

Теодора Петрова

 



  Последни новини
  Анкета