Четвъртък, 28 Дек 2023
        
Кораби Новини

Два нови кораба на Explora Journeys достигнаха важни етапи от строителството

  20.09.2023 14:00  
Два нови кораба на Explora Journeys достигнаха важни етапи от строителството

Луксозният оператор Explora Journeys обяви, че предстоящите кораби EXPLORA II и EXPLORA III са достигнали два важни етапа от строителния процес. Марката, която е част от MSC Group, отпразнува миналата седмица напредъка на корабите с двойно събитие в корабостроителницата Sestri Ponente на Fincantieri близо до Генуа.

 „Двойното събитие днес бележи още една важна стъпка напред в нашата мисия да предефинираме океанските пътувания за днешните претенциозни луксозни пътници. След успешното стартиране на EXPLORA I и невероятно положителните отзиви от първите гости, туристически съветници и медии, които имаха шанса да изпитат Ocean State of Mind, историята продължава и сега сме повече от развълнувани да станем свидетели на следващия важен етап както за EXPLORA II, така и за нашия първи LNG кораб EXPLORA III. Гордеем се, че нашите четири кораба са построени от Fincantieri, което допълнително подчертава нашия ангажимент към Италия“, каза Майкъл Унгерер, главен изпълнителен директор на Explora Journeys.

EXPLORA II успешно завърши един от най-важните етапи - когато нов кораб докосва вода за първи път. След това корабът ще навлезе в последните си фази на строителство, за да завърши обзавеждането и оборудването.

Понастоящем този кораб е планиран да влезе в експлоатация през лятото на 2024 г. Строителството на EXPLORA II се извършва в двора на Fincantieri в Castellammare di Stabia в Неапол. Килът на кораба беше положен през май 2022 г. EXPLORA II ще започне своето първо пътуване през лятото на 2024 г. с първи сезон в Средиземно море.

В допълнение EXPLORA III е планиран да започне работа през лятото на 2026 г. и ще бъде първият от флота на Explora Journeys, задвижван от втечнен природен газ (LNG).

Тези два етапа се случват само два месеца след доставката на EXPLORA I, първият кораб на Explora Journey. През януари 2024 г. ще започне строителството на EXPLORA IV, което ще бъде завършено в началото на 2027 г.

Всички кораби на Explora Journeys се изграждат и оборудват с най-новите екологични и морски технологии, включително технология за селективна каталитична редукция, свързаност на бреговото захранване, системи за управление на подводния шум, които помагат за защитата на морския живот, и широка гама от бордово енергийно ефективно оборудване.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета