Сряда, 20 Дек 2023
        
Дестинации Новини

Задължителни приложения за телефона ви, които ще ви навигират

  20.09.2023 15:00  
Задължителни приложения за телефона ви, които ще ви навигират

Досадно ви е да питате за упътване към дадено място - или по-лошо, да изглеждате като турист, докато разгръщате гигантска карта - когато сте на пристанището? За щастие има транспортни приложения, които можете да изтеглите предварително, за да ви помогнат да се придвижвате лесно. Те работят в повечето пристанища и ще бъдете навигирани с помощта на тези пет удобни мобилни приложения:

 

HopStop - Приложението HopStop® обхваща повече от 300 града в Северна Америка и в Европа, като редовно се добавят още.

Какво получавате: Това е популярно приложение за обществен транспорт за намиране на маршрута ви от точка А до точка Б. приложението може да не ви даде указания за карибски дестинации, но ако вашият маршрут минава през Бостън, Ню Йорк, Хонолулу, Сан Франциско, Халифакс или Монреал – определено ще ви е от голяма помощ.

Налично на: iOS® устройства. За съжаление HopStop наскоро прекрати поддръжката за платформата Android™.

AllSubway - Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия, Австралия

Какво получавате: Планирайте предварително и изтеглете тази масивна база данни с карти на градското метро. Докато HopStop бавно се разширява в европейските градове, AllSubway вече осигурява офлайн достъп (без такси за роуминг или търсене на Wi-Fi горещи точки) до стотици карти на метрото. Може да не предлага поетапните указания на HopStop, но със сигурност бие таксите за роуминг, които правят телефонната ви сметка да изглежда по-скоро като плащане на ипотека.

Предлага се на: устройства с iOS ($1) и Android (безплатно).

Navigon - Северна Америка и Европа

Какво получавате: Ако четенето на хартиена карта ви се струва твърде  примитивно, отворите портфейла си за приложението Navigon®, което превръща телефона ви в международен GPS с навигация на завой по завой и за разлика от услугата Google Maps™, дори може да се използва офлайн, като предварително изтеглите картите на районите, които ще посетите. Недостатъкът е цената, тъй като трябва да платите за всеки регион поотделно.

Налично на: устройства с iOS, Android и Windows Phone®. Докато пакетът с карти на Източни САЩ струва $30, закупуването на цяла Северна Америка струва $60, а Европа е колосалните $100.

Citymapper - Ню Йорк и Лондон

Какво получавате: С изчистен интерфейс, отлична навигация, оценител на разходите за таксита и актуализации на услуги в реално време с несравнима точност, това приложение задминава Google Maps и Apple® Maps и за разлика от HopStop, то е достъпно за Android устройства. Подобно задълбочено начинание е невъзможно в голям мащаб, така че Citymapper се предлага само в два града. И все пак, ако някое от пристанищата в района на Ню Йорк или пристанищата на Лондон са в маршрута ви, това приложение си заслужава мястото на твърдия диск.

Налично на: устройства с iOS (безплатно) и Android (безплатно).

FlightTrack - По целия свят

Какво получавате: Ако трябва да летите, за да стигнете до пристанището на заминаване, проследете полета си с помощта на карти с възможност за мащабиране с това удобно приложение от Mobiata. Приложението FlightTrack™ проследява повече от 3000 летища и 1400 авиокомпании, така че да знаете точно кога вашият самолет ще пристигне на терминала. Той също така предоставя упътвания за шофиране до летища чрез интегрирането си с Apple Maps и удобни карти на всяко летище, показващи информация за терминала, изхода и багажа.

Предлага се на: iOS ($5) и Android ($5) устройства.

Теодора Петрова

 



  Последни новини
  Анкета