Сряда, 27 Дек 2023
        
Кораби Новини

Най-добрите круизи за вашата диета

  21.09.2023 16:00  
Най-добрите круизи за вашата диета

Искали ли сте да пътувате, но не сте сигурни дали за диетата, която спазвате ще ви бъдат осигурени необходимите храни? Въпреки че предварителните проучвания правят пътуването ви по-малко стресиращо, знаейки кои круизни линии отговарят на различни диетични нужди, може все пак бъде объркващо и да си създадете неудобства. В няколко реда ще ви представим круизи, които предлагат разнообразие от места за настаняване за хора с диетични ограничения.

DISNEY CRUISE

Disney Cruise Line се грижи за различни диети, от алергии към яйца и вегетариански варианти до халал и кашер ястия. Круизната линия приема алергиите, които Агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) счита за чести (напр. алергии към яйца или ядки), както и тези, които не счита за толкова срещани (непоносимост към лактоза и алергии към глутен). Тези услуги обаче не могат да бъдат гарантирани и круизната линия изисква всеки гост, който се нуждае от специална диета да попълни формуляра за специални услуги, най-малко 3 дни преди датата на заминаване, за да гарантира, че може да отговори на нуждите на пътниците. За халал и кашер ястия, круизната компания изисква предизвестие поне 5 седмици предварително, за да гарантира наличността. Когато сте на борда, информирайте екипа за хранене, когато сте в ресторантите, дори ако сте отбелязали заявка, преди да се качите на борда, защото те могат да ви насочат към опциите за хранене, които отговарят на вашите хранителни нужди.

MSC CRUISES

MSC Cruises се стреми да посрещне разнообразни нужди от диетично хранене на своите пътници, от безглутенови ястия до кашерни и халал продукти. Круизната линия предлага ястия без глутен на всички свои кораби, но това се базира преди всичко на наличността. Круизната компания съветва гостите да проверят наличието на безглутенови ястия при резервация. Има ограничен брой предварително опаковани закуски без глутен (мъфини, бисквити, кроасани и т.н.), налични на борда на няколко от корабите, но наличността на тези закуски не е гарантирана. Круизната компания изисква от гостите с хранителна непоносимост и/или алергии да попълнят формуляра за специални нужди и след като се качат на борда, да потвърдят на рецепцията. За тези, които се нуждаят от кашер ястия, най-добре е да заявят тази услуга поне 3 седмици преди датата на заминаване, но тези ястия може да се предлагат на борда срещу малка такса. Що се отнася до тези, които изискват халал ястия (птиче, агнешко и говеждо), те трябва да бъдат заявени най-малко 2 месеца преди заминаването, за да се гарантира наличността.

ROYAL CARIBBEAN CRUISES

Royal Caribbean е посветен на обслужването на диетичните нужди на всички свои гости. Круизната линия се приспособява към ограниченията, вариращи от опции за вегетарианска храна до опции с ниско съдържание на мазнини и натрий. Вегетариански ястия се предлагат във всички зали за хранене, без да е необходимо да се заявяват преди заминаването, докато вегански ястия се предлагат при заявка в главната трапезария. Предлагат се и други специални диетични изисквания, като ястия без лактоза или кашер ястия, но трябва да бъдат заявени най-малко 45 дни (90 дни за европейски и азиатски круизи) преди заминаването, за да се гарантира наличността. За да подадат заявка гостите могат да се свържат със своята туристическа агенция, за да се уверят, че информацията е включена в данните за резервацията. Освен това гостите могат да изпратят имейл с информация за своите имена, номер на резервация, име на кораб и дата на отплаване, така че круизната компания да може да го добави към резервацията и да отговори на нуждите им.

CARNIVAL CRUISE

Carnival Cruise Line отговаря на разнообразни диетични нужди, от вегетариански ястия до опции с ниско съдържание на захар и без глутен. Главните готвачи на круизната линия ще осигурят ястия, които отговарят на диетичните ограничения, но информира гостите, че приготвянето на тези ястия може да отнеме повече време, тъй като се приготвят на момента. Има разнообразие от опции без глутен, които се предлагат при заявка, като пица без глутен, паста, кифлички за хамбургер и сладкиши. Освен това киселото мляко и замразените десерти са без глутен. След като се качат на борда, круизната линия изисква гостите със специални диетични нужди да говорят с отговорните лица възможно най-бързо, за да могат да приготвят адекватно храната за времетраенето на круиза. За тези, които се нуждаят от кашерни ястия, круизната линия изисква предизвестие от поне 2 седмици.

SEABOURN CRUISE

Seabourn се стреми да отговори на диетичните нужди на всички свои пътници, но за да направят това, те изискват гостите да ги информират поне шест седмици преди заминаването. Гостите се насърчават да попълнят формуляра за информация за специални изисквания, ако имат тежки или животозастрашаващи алергии, както и всякакви други диетични искания. Освен това Seabourn насърчава гостите си да се възползват от функцията „My Seabourn“, за да можете да добавите хранителните си изисквания към вашата резервация.

Както виждате, има достатъчно круизни линии, които се грижат за различните диетични ограничения и предпочитания на своите клиенти. Където и да отидете и каквато и круизна компания да изберете, знайте, че ще удовлетворят вашите изисквания. Не чакайте, отплавайте и пътувайте през морета и океани и се наслаждавайте на незабравимите моменти!

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета