Вторник, 02 Яну 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Преоткрийте красотата на Адриатическото крайбрежие

  25.09.2023 14:00  
Преоткрийте красотата на Адриатическото крайбрежие

Вече можете да планирате пролетната си почивка догодина с невероятното предложение на Apollo Cruises с MSC Armonia из красивото Адриатическо крайбрежие. Пътешествието започва на 27.04.2024 г. за 9 дни на цени от 2350 лв.

Ще имате възможност да преоткриете изключителните Бари и Венеция в Италия, Дубровник в Хърватия, Котор и Пераст в Черна гора, остров Корфу и Закинтос в Гърция. Ако не сте посещавали тези дестинации – това за вас ще е началото на едно незабравимо пътуване, наситено с много красота история и ......още нещо.

Програмата включва:

1 ден - полет София – Рим – Бари, трансфер и настаняване в хотел.

2 ден - Бари, Италия. След закуска ще разгледате Бари като започнете от историческия квартал Бари Векия, известен със средновековната си архитектура. Ще видите базиликата на Свети Никола, светецът покровител на града. Издигната в края на 11 век, тя се превръща в място за поклонение в продължение на хилядолетие. После ще се отправите към круизния терминал, за да се настаните на кораба и да отплавате.

3 ден - Венеция, Италия. Престой във Венеция – Маргера. За да стигнете до площад Сан Марко, центърът на Венеция, ще вземете корабче от Маргера. Пристигайки ви очаква пешеходна разходка из един от най-романтичните градове в света. Ще видите моста Риалто, моста на въздишките, площад Сан Марко с Катедралата и двореца на Дожите. После ще имате свободно време, за да откриете сами скритите съкровища на града. В края на деня ще се върнете с корабче до Маргера, където е спрял круиният кораб.

4 ден - на вода. Един спокоен ден на борда, за да се насладите на круиза. Възползвайте се от предложенията на СПА центъра, басейна и шезлонгите на откритата палуба.

5 ден - Дубровник, Хърватска. Ще се качите на автобус, за да стигнете до  Стария град, който ще обиколите пеша. Там ще може да видите главната порта, старата аптека, двореца Спонца, където са се секли монетите на Дубровнишката Република, паметника на Гундулич, Францисканския манастир, който бил извън града, но заради множеството войни се наложило да бъде преместен вътре през 1317 г., Доминиканския манастир от 1301 г., превърнат в музей на средновековното изкуството, църквата на Спасителя, която единствена оцелява след голямото земетресение от 1667 г.

6 ден - Котор, Черна гора. В този ден имате възможност да посетите две градчета, разположени на красивия Которски залив.

Първо ще посетите елегантния град Пераст, който е изградил богатството си върху морската търговия. Градът е значим пример за барокова архитектура на черногорското крайбрежие и има множество примери за пищни дворци и къщи. Днес Пераст е малко градче само с една главна улица, но там има 16 църкви и 17 благороднически къщи. Повечето от тях днес са само енигматични руини, потънали в храсти от бугенвилия и диви смокини, носещи меланхоличен спомен от времето, когато това е бил богат и преуспяващ град. Пераст наподобява късче от Венеция, което сякаш е доплавало и хвърлило котва в Которския залив. Кратка разходка с лодка ще ви отведе до изкуствен остров в средата на красивия залив Бока, където ще посетим църквата Дева Мария на скалата.

После ще разгледате Котор, чийто стар град е един от най-добре запазените средновековни градове в този район. Асиметричната структура на тесните улици и площади, съчетана с многото средновековни паметници, включват града в листата на ЮНЕСКО. Ще се разходите из стария център на града с Морската порта, катедралата Свети Трифон, часовниковата кула от 17 век и малките площади.

7 ден - о. Корфу, Гърция. Корфу е един от най-очарователните гръцки острови и ще се запознаете със столицата Керкира, като се разходите из стария град с красиви ренесансови, барокови и класически сгради. Ще спрете на площад Спианада, обграден от красиви френски здания от 19 век, преминавайки през галерията с арките Листон, където местната аристокрация е обичала да се разхожда. Ще видите някои от старите църкви, преди да се отправите към двореца Ахилион, построен от австрийската императрица Сиси и вдъхновен от древногръцкия герой Ахил, от където произлиза и името му.

8 ден - о. Закинтос, Гърция. Третият по големина Йонийски остров е популярна ваканционна дестинация. В програмата ви е включена разходка из столицата, където ще посетите площад Св. Марк с католическата катедрала, музея на родения на острова гръцки поет Дионисос Соломос, Библиотеката, храма на Дионисий – бога, покровител на острова. Ще имате и достатъчно време за кафе или обяд из множеството таверни и барове.

9 ден - пристигане в Бари и освобождаване на кораба, за да се отправите към летището за полет Бари – Рим – София.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета