Понеделник, 08 Яну 2024
        
Кораби Новини

Пазарът на употребявани круизни кораби регистрира големи сделки през 2023 г.

  10.10.2023 15:45  
Пазарът на употребявани круизни кораби регистрира големи сделки през 2023 г.
  google

Пазарът на употребявани круизни кораби регистрира големи сделки през първите девет месеца на 2023 г.

Според доклада за пазара на круизни кораби втора употреба от Cruise Industry News, общият брой сделки се е върнал на нивата отпреди пандемията, като през годината досега са подписани значителни договори.

Ето някои от тях:

Извън експлоатация от началото на пандемията COVID-19, бившият Costa Magica беше един от плавателните съдове, продадени през 2023 г. Преди това управляван от Costa Cruises, 103 000-тонният кораб беше придобит от Seajets през февруари. Сега наречен Mykonos Magic, той се превърна в един от най-големите круизни кораби, сменили собственика си през последните години и в момента е на пристанище в Гърция.

Carnival Corporation също беше част от друга голяма сделка тази година. През март круизният конгломерат продаде ултра луксозния Seabourn Odyssey на MOL Group.

След закупуването на Costa Magica, Seajets също се раздели с един от своите круизни кораби през 2023 г. През февруари гръцкият корабособственик продаде бившия Ryndam на Celestyal Cruises. Построен през 1993 г., корабът с 1258 гости беше преименуван на Celestyal Journey и наскоро замина на първото си плаване в Източното Средиземноморие.



  Последни новини
  Анкета