Сряда, 10 Яну 2024
        
Дестинации

Бургас посреща годишната асамблея на MedCruise

  10.10.2023 09:52  
Бургас посреща годишната асамблея на MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 – 13 октомври 2023 г. в Международен конгресен център – Бургас.

По данни на секретариата на MedCruise, към момента участие в асамблеята в Бургас през октомври са приели представители на световноизвестни круизни компании като: Ambassador Cruise Line; Azamara; Carnival Cruise Line; Fred. Olsen Cruise Lines; Holland America Line; Holland America Group | Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia; Princess Cruises; Royal Caribbean Group; Scenic Group; SeaDream Yacht Club; Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises;Viking Cruises, като регистрациите продължават. Присъствието на водещи круизни компании ще допринесе за положителния имидж на страната ни, като сигурна туристическа дестинация в един от най-бързоразвиващите се туристически сектори, а именно круизния туризъм. 

По време на В2В срещите, предстои да бъдат договорени дестинациите за круизни посещения в следващите две години, като това е от съществена важност за привличането на пасажерски кораби в Черно море и в частност в българските пристанища. 

За участие в 63-та Генерална асамблея се очаква да пристигнат около 200 чуждестранни представители на круизния бизнес – ръководителите в MedCruise; собственици и представители на круизни компании, пристанища, членове на организацията и асоциирани членове, заети в пасажерското обслужване. Съгласно изискванията на организатора на Асамблеята за тях сме предвидили полудневни екскурзии, с които рекламираме и представим туристическите възможности на региона. Предвидени са екскурзии до града на ЮНЕСКО – Несебър, Старият град Созопол, новите туристически дестинации на община Бургас – остров „Св. Анастасия” и културно-туристически комплекс „Ченгене Скеле”. 

Съгласно програмата официалното откриване с пресконференция ще се състои на 10.10.2023 г. /вторник/ от 19:15 часа в зала ”Черноморие” на Международен конгресен център в Зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас. Асамлеята ще бъде открита от президентът на MedCruise г-жа Фиген Аян.



  Последни новини
  Анкета