Петък, 19 Яну 2024
        
Дестинации

Какви са круизите в Адриатическо море?

  19.10.2023 09:00  
Какви са круизите в Адриатическо море?

Адриатическо море като част от Средиземно море се нарежда сред най-предпочитаните и посещавани дестинации през летните месеци. Луксозните круизни маршрути са прекрасен начин да опознаете адриатическата природа и красота в рамките на една седмица. Богатата и интересна история и традиционната кухня в съчетание с невероятните плажове и синьото море няма да ви остави безразлични.

  Какви са круизите в Адриатическо море?  

 Посещаваните държави на круизите, които обхващат Източното Средиземноморие (Егейско, Адриатическо, Йонийско море) включват ИталияХърватскаСловенияГърция и нейните острови, Черна гораАлбанияТурция и Кипър и по-рядко, като продължение на някои маршрути черноморски държави като Израел и Египет.

Най-значимите пристанища при източносредиземноморските маршрути са Венеция, Бари, ДубровникПирея (Атина), островите Крит, Миконос, Санторини и Родос в Гърция, Кушадасъ в Турция, Хайфа в Израел и Александрия в Египет.

Boat in Adriatic sea  Dubrovnik cruise sunset  Venice   

 

Най-популярните начални пристанища за круизите в Източното Средиземноморие са ВенецияДубровник в Хърватска, Пирея в Атина. Круизите в този регион се осъществяват целогодишно, но най-натоварени са летните месеци.

 Документи за пътуване!

При пътуване на круиз трябва да разполагате смеждународен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза.

 



  Последни новини
  Анкета