Събота, 20 Яну 2024
        
Кораби Новини

Вижте луксозните кораби Celebrity Edge клас

  19.10.2023 09:39  
Вижте луксозните кораби Celebrity Edge клас

В периода от 2018 до 2023 г. Celebrity Cruises пуснаха в експлоатация четири кораба от т. нар. Edge-клас. Наименованието на класа идва от името на първия кораб – Celebrity Edge. Той беше последван от Celebrity Apex през 2020, Celebrity Byond през 2022 и Celebrity Ascent през 2023 г. Конструкцията и дизайнът на четирите кораба се подчиняват изцяло на концепцията за предлагане на класически тип премиум круизен продукт, в който обаче са вплетени много елементи от областта на модерните технологии.
Със сигурност може да се каже, че популярният рекламен слоган „класиката е модерна“, важи с пълна сила за круизите, осъществявани с корабите от Edge-клас. Без излишества и без модни залитания, интериорът на четирите кораба е създаден така, че да предостави максимални удобства и условия за приятна активна почивка на борда, като компанията обаче остава вярна на традициите си, да осъществява круизи с основен акцент върху дестинациите и съдържателността на маршрутите.
 
CELEBRITY CRUISES Е МАРКА, ЗАД КОЯТО СТОИ СЪДЪРЖАНИЕ ОТ ПРЕМИУМ КЛАС
 
Круизният продукт на тази компания е един от най-изявените в премиум сегмента. Какво означава това?

Първо, съотношението между вместимост на круизния кораб, измерена в GT (gross tonnage) и брой пасажери е една доста показателна характеристика. По сегашните стандарти, кораб с вместимост около 140-150 хил. GT, на който се качват между 2 и 3 хил. пасажери може спокойно да бъде причислен към премиум класа. Това съотношение означава, че гостите на борда ще бъдат настанени в по-просторни каюти и ще имат на разположение по-обширни общи части, повече ресторанти и заведения, по-просторни зони за релакс и за забавления. По този показател, корабите на Celebrity Cruises попадат в премиум класа, както по-новите от Edge-сериите, така и по-старите от Solstice и Millennium-клас.



Другата съществена техническа характеристика е съотношението между броя на гостите на кораба и броя на екипажа и персонала. Колкото по-близо е до 1:1, толкова по-луксозен е даден круизен продукт. И това е логично, защото високото качество на обслужването и поддържането на плавателния съд в изрядно състояние изисква повече персонал и екипаж. По този показател, Celebrity Cruises попадат в премиум класа.

На трето място, стои стойността на самия плавателен съд. Колкото повече пари са вложени в един круизен кораб за единица от вместимостта му, толкова по-модерни и по-качествени материали са използвани при строителството му, толкова по-скъпо и луксозно е обзавеждането и оборудването му. А това вече е предпоставка за това, на такъв кораб да се предлага круизен продукт от по-висок клас. За съжаление, редовият потребител трудно ще намери точна информация за стойността на даден круизен кораб, но би могъл да си направи някои изводи като разгледа интериора му. Разбира се, от картинките няма как да разберете, дали мебелите, настилките и покритията са от естествени или от изкуствени материали, дали причудливите интериорни елементи и акценти са истински произведения на изкуството или сполучливи имитация на лукозни изделия, но все пак, хората с по-набито око биха могли да си направят някои изводи дори само от снимки. Тук обаче, е добре да правим разлика между интериорен дизайн с модерна визия и дизайн на интериора, от който лъха на лукс, независимо дали е в модерен, класически или какъвто и да е друг стил.
По правило повече блясък и пищност се наблюдава в интериора на корабите от масов клас. При корабите от луксозния клас всичко изглежда съвсем естествено и непретенциозно, но всъщност е много скъпо струващо, много удобно, много функционално, всеки елемент е точно на мястото си и има точно определено предназначение – да предложи удобство или да бъде обект на съзерцание. Премиум круизите са някъде по средата между масовите и луксозните, по отношение на качеството на интериора на корабите. В това отношение, Celebrity Cruises определено попадат в премиум класа.

Тук няма да се спираме на инженерната част на круизните кораби, тъй като това е съвсем различна и много интересна тема. Само ще споменем, че инвестицията в най-модерни инженерни  съоръжения и високи технологии има пряко отношение към сигурността на превозите и към опазването на околната среда от замърсяване.

Има още безброй дребни неща, които ясно отличават премиум и луксозния круизен продукт от масовия. Ако щете вида и качеството на тоалетните аксесоари в банята. Броя на възглавниците и качеството на памука, от който са изработени завивките на вашата спалня. Палубите, покрити с тиково дърво, а не с някакъв модерен вид изкуствени настилки, за по-лесна поддръжка, и т.н. са все маркери, по които бързо ще познаете по-високо качествения круизен продукт.  

Истината обаче се вижда най-добре, когато човек стъпи на борда, когато отвори вратата на каютата си и когато прекара поне 3-4 дни на кораба, през което време може да разбере със сигурност какво е качеството на избрания круизен продукт.

А ПРИ ПРЕМИУМ КРУИЗИТЕ СЕ ОЧАКВА КАЧЕСТВОТО ДА Е ВИСОКО

Круизният продукт на Celebrity Cruises се отличава именно с високо качество, във всяко отношение.

Храната е първокласна. Добре разработени менюта в различните ресторанти. Огромно разнообразие от храни на бюфета на самообслужване. Изискани блюда в специализираните ресторанти. Не рядко, гостите на Celebrity Cruises казват, че очакват следващата си вечеря с нетърпение, за да разберат каква кулинарна изненада им е приготвил главния готвач. Е, това е сигурен белег за премиум круизен продукт.

Продуктът на Celebrity Cruises се отличава също с високо качество на обслужването в каютите. Корабите се поддържат в идеално състояние независимо на каква възраст са, организацията на работа на персонала е на ниво, така че да се постигне бързо и ефикасно обслужване, перфектна хигиена и безупречен ред на борда.

Всички описани характеристики се отнасят с пълна сила за круизите на Celebrity Cruises. Нещо повече, последните четири кораба от флотилията на тази компания надградиха представата за премиум клас круизен продукт, предоставен на борда на голям круизен кораб. Всичките четири кораба от Edge-сериите са с вместимост между 130-140 хил. GT и на тях може да се настаняват около 3000-3200 пасажери. По този показател, CelebrityEdgeCelebrity ApexCelebrity Beyond и Celebrity Ascentведнага попадат в премиум класа. По-същественото е обаче, че корабите от Edge-клас, са много впечатляващи с техните вътрешните интериорни решения, разпределението, вида и големината на общите части, които се използват за почивка и развлечения.
Ето основните акценти в този тип круизни кораби.

MAGIC CARPET®

Това е първата в света конзолна, плаваща платформа. Magic Carpet® е едно вълшебно място, това е едновременно бар, салон, ресторант и площадка за наблюдение.

SUNSET BAR

Плажен клуб със свеж морски бриз и безкрайни гледки. Независимо дали ще поседнете на U-образния бар или ще се настаните под прохладната сянка на удобните шезлонги, в Sunset Bar със сигурност всяка глътка от вашия коктейл ще има страхотен вкус.

GRAND PLAZA

Просторно пространство разположено на три палуби, в сърцето на кораба. Тук ще се почувствате като в центъра на космополитен град. Емблематичният полилей е един от най-запомнящите се интериорни елементи на корабите от Edge-клас. Под него се намира Martini Bar, в който барманите всяка вечер изнасят мини представление с тяхното вълнуващо изпълнение Flash Flair Fusion. Grand Plaza е мястото за срещи и социални контакти и отправна точка към вашето приятно прекарване на борда.

EDEN

Това е огромно вътрешно пространство, което обаче е отворено към океана чрез огромни стъкла. Eden е място за чудеса. В тази зона се осъществяват интерактивни дейности, предлагат се уникални кулинарни преживявания и действително се случват чудеса. Не пропускайте да се гмурнете в страната на чудесата, наречена Eden, на борда на всички кораби от Edge-клас.

RESORT DECK

Предстои ви ден в морето и плавате в Карибите или в Средиземно море, тогава Resort Deck е най-привлекателното място за прекарване на деня, под галещите лъчи на слънцето.

ROOFTOP GARDEN

Това е друго страхотно място за прекарване на свободното време на борда, заобиколени от безкрайната морска шир.

THE RETREAT

Това е VIP-зона с ограничен достъп, от удобствата на която могат да се възползват само гостите, настанени в луксозни апартаменти. Е, луксът си има цена, разбира се, но пък плащате повече – получавате повече.

СПА, ФИТНЕС, СОЛАРИУМ

Естествено, на борда има превъзходен спа център, в който всички услуги са платени. Фитнесът и солариумът обаче може да ползвате безплатно.





THE THEATRE

Театърът на корабите от Edge-сериите е изключително съоръжение, снабдено с възможно най-модерната техника, а на сцената се поставят зашеметяващи пищни шоу програми.

THE CLUB

Това е нощен клуб където може да прекарате много часове с рок и джаз изпълнения на живо, представени от музиканти от най-висока класа.

THE CASINO

Както на всеки круизен кораб, Edge-сериите, разбира се, предлагат огромни казина, в които може да опитате късмета си, ако имате афинитет към подобни изживявания.

CAMP AT SEA & THE BASEMENT

Въпреки, че на борда на корабите на Celebrity Cruises няма аквапаркове, огромни водни пързалки, зип-лайн, сърф симулатор и всякакви подобни съоръжения, които може да намерите на корабите от масовия сегмент, все пак пътуването с деца е възможно, при това много приятно, защото Celebrity Cruises предлагат

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АТРАКТИВНИ ЗАНИМАНИЯ ЗА ДЕЦА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ



Camp At Sea и The Basement са две зони, запазени само за младите гости на борда. Първата е за децата, а втората за тийнейджърите. В Camp At Sea децата се разпределят по възрастови групи и могат да участват в над 500 вида различни занимания.



The Basement е много специално място за пораснали деца, където те могат да общуват със себеподобните си, провеждат се тихи диско партита и състезания на различни видове електронни игри. Освен това, в определени часове от деня и вечерта, вашите деца може да се забавляват отделно от вас, със своите връстници, а вие може да прекарате чудесна вечер в нощния клуб или на друго привлекателно място само за възрастни. Повече за детските и тийн програмите на Celebrity може да прочетете ТУК.

DESTINATION GATEWAY

Това е мултифункционална зона, която се използва с различни предназначения, едно от най-интересните обаче е представянето на различни лекции, посветени на дестинациите, включени във вашия круиз. Тези лекции дават по-широк поглед върху историята, географията и бита на съответните региони и надникват в потайностите на градовете, които предстои да видите по вашия маршрут. По-задълбоченото представяне на дестинациите е задължителен елемент от премиум и луксозните круизи, едно от най-очакваните събития на борда за всички по-любознателните пасажери. Ако и за вас, пътуването с кораб е не само почивка и забавление, но също начин да опознаете света, не пропускайте презентациите в Destination Gateway!

ХРАНЕНЕТО НА БОРДА НА КОРАБИТЕ ОТ EDGE-КЛАС

Celebrity Cruises е компания, известна с това, че се придържа към класическата форма на морско пътешествие. Това означава, че колкото и нововъведения да има във флотилията, каквито и атракции и забавления да се организират на борда, круизният продукт никога не се отклонява от своята основна същност и всичко е подчинено на изначалната идея

ПЪТЕШЕСТВАМ, ЗА ДА ОПОЗНАВАМ


 

Що се отнася до храненето, Celebrity Cruises се придържат към класическата схема на двусменно хранене за вечеря в основните ресторанти, плюс хранене на бюфет на самообслужване по всяко време на деня и вечерта, плюс възможност за хранене в множество елегантни специализирани ресторанти, последните може да посетите само с допълнително заплащане. На корабите от Edge-клас обаче, концепцията за хранене с фиксиран час и маса в основния ресторант е леко видоизменена. Как точно може да научите в страницата, посветена на

ХРАНЕНЕТО НА БОРДА НА КОРАБИТЕ ОТ EDGE-КЛАС

Друга тема, която обичайно вълнува клиентите са видовете каюти и категоризацията им. На корабите от Edge-клас ще намерите пълната гама каюти. По-евтини вътрешни каюти и каюти с прозорец, средното ниво от стандартни каюти с балкон, по-високите категории от тип Aqua, които са съпътствани от някои специфични допълнителни услуги, ориентирани към spa & wellness и разбира се луксозни апартаменти от различни категории. Подробности за видовете каюти със снимки и допълнителна информация ще намерите в страницата, посветена на

НАСТАНЯВАНЕТО НА КОРАБИТЕ ОТ EDGE-КЛАС – КАТЕГОРИИ КАЮТИ И АПАРТАМЕНТИ



  Последни новини
  Анкета