Събота, 20 Яну 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

На върха на света

  19.10.2023 15:20  
На върха на света
  Google

Опознайте съкровищата на Европа с oрганизиран круиз с NCL DAWN в периода 05-17 май 2024 г. Тара Турс ви предлагат невероятно изживяване по маршрут София-Барселона-Валенсия-Гибралтар-Малага-Кадис (Севиля)-Портимао-Лисабон-Виго (Сантяго де Компостела)-Брюж-Хавър (Руан)-Саутхямптън-Лондон-София на цени от 3 600 лв.

Гибралтар е разположен в южния край на Иберийския полуостров. Той е исторически признат за най-южната точка на Европа и също така е стратегически позициониран в западния край на Средиземно море, образувайки един от древните Херкулесови стълбове. Близките страни са Испания на север и Мароко (Северна Африка) на юг, от другата страна на пролива на 24 километра (15 мили). Скалата е предимно юрски варовик на около 200 милиона години.

Може би най-важната туристическа атракция на Гибралтар са берберските макаци. Обикновено се срещат в Северна Африка, но присъствието им в Гибралтар вероятно датира от ранните дни на британския гарнизон, когато се предполага, че са били внесени, неизбежно намирайки грубите варовикови скали и храстовата растителност за благоприятно местообитание. Легенда твърди, че ако макаците някога изчезнат, британците ще напуснат Гибралтар. По време на последната война броят им драстично намалява. За щастие сър Уинстън Чърчил проявава личен интерес и от Мароко се организира внос на още животни.

Невероятният Гибралтар е една от спирките в круизната програма „Съкровищата на Европа“. Възползвайте се от топ предложението и се впуснете в пътешествие, изпълнено с история, традиции и култура.   

Може да разгледате програмата и да резервирате своята почивка тук.



  Последни новини
  Анкета