Събота, 20 Яну 2024
        
Кораби Новини

Adora ще бъде най-голямата круизна линия в Китай през 2024 г.

  19.10.2023 16:05  
Adora ще бъде най-голямата круизна линия в Китай през 2024 г.

Adora Cruises ще бъде круизна линия номер едно в Китай през 2024 г. с кораби, плаващи от различни пристанища. Новата компания в Китай, част от Adora Magic City ще дебютира на 1 януари от Шанхай, според Ранфенг Чен, управляващ директор. Круизната линия е съвместно дружество между China State Shipbuilding Corporation и Carnival Corporation.

Флотът на Adora ще бъде разгърнат в множество пристанища в Източен Китай, Южен Китай и Северен Китай през цялата година, с маршрути на средни и дълги разстояния до страни като Япония и Южна Корея и някои пристанища в Югоизточна Азия“, казва още Чен. Ключова е ролята на китайското правителство, което дава зелената светлина за туристическите агенции да продават екскурзии до Япония и Южна Корея.

„Това е огромен тласък за круизния пазар в Китай“, добавя Чен. „Вече виждаме скок в резервациите от Tianjin за японски и корейски дестинации.“

От компанията съобщават, че ще имат диверсифицирана стратегия за продажби. Туристическите агенции, които познават китайския пазар и клиенти, ще продължат да са важен канал за продажби и няма да се подценява значението им за китайския круизен бизнес. Предвижда се обаче да има по-малко чартъри, без това да окаже влияние на груповите резервации.

Първата нова конструкция на Adora ще се изправи в конкуренция с Royal Caribbean и MSC в Шанхай следващата пролет. Управляващият директор на Adora обаче е уверен, че компанията има правилния продукт за китайския потребител. „Ще комбинираме най-доброто от Изтока и Запада, международна визия с местни вкусове и ще превърнем самия круизен кораб в пленителна дестинация както за развлекателен, така и за културен туризъм. Нашата амбиция е да предоставим на гостите си комбинация от традиционна елегантност и модерен усет, както и завладяващо и изпълнено със забавление изживяване в морето“, казва още Чен.

Местни партньори като Shanghai Telecom също са на борда, тъй като Adora Magic City ще бъде първият в света круизен кораб с поддръжка на 5G.

Значително е увеличено и пространството за пазаруване, като корабът ще разполага с модерна търговска зона, покриваща приблизително 2000 кв. м.



  Последни новини
  Анкета