Събота, 20 Яну 2024
        
Кораби

Корабът Westerdam на Holland America Line е обновен през 2023 г.

  20.10.2023 09:00  
Корабът Westerdam на Holland America Line е обновен през 2023 г.

Круизната компания Holland America Line е основана в Ротердам, Нидерландия, преди 150 години. До 1989 г. извършва търговски и пътнически плавания основно между Холандия и Северна Америка. През същата година става част от американската компания Carnival Corporation. 
Днес Holland America Line разполага с 11 кораба, а маршрутите им включват Карибския басейн, Аляска, Европа, Южна Америка, Азия, Нова Зеландия и Австралия. 

Печелил множество награди за най-добър круизен кораб, Westerdam на компанията Holland America Line е построен през 2004 г. и реновиран през 2023 г. Корабът е част от т. нар. Vista Class круизнa линия и е премиум клас кораб. 
Освен забележителна колекция от произведения на изкуството, на борда има различни забавления за всички възрасти. 
Корабът разполага с 11 дека, 958 кабини за 1964 пасажери. 

За забавление и активна почивка може да избирате между: 
Професионално оборудван фитнес център, класове по пилатес, спининг, игрище за баскетбол и волейбол, 2 басейна. На борда има и специално игрище за пикбол (pickleball) – компанията е ексклузивен партньор на Професионалната асоциация за пикбол в САЩ. 
И ако това не е достатъчно, винаги може да опитате късмета си в казиното през дните на вода, както и да пазарувате в различните магазини и бутици, които предлагат атрактивни промоции. 
В театъра се организират различни дневни и вечерни представления. Кулминацията са програмите на BBC Earth, по време на които може да се наслаждавате на невероятните кадри от дивата природа с музика на живо. 

Барове и ресторанти: 
На борда има 7 ресторанта и 6 бара с различна тема и атмосфера, които ще задоволят и най-претенциозните. В The Dining Room може да опитате специално меню, изготвено от 7 световноизвестни готвачи, наричани Culinary Council®. 
Богато разнообразие ще намерите на Lido Market – своеобразен кулинарен пазар, от прясно изпечен хляб и свежи салати до Roasting Pan с неговите месни и рибни специалитети, Homestead с класическа храна за душата, Sweet Spot за сладолед и десерти и още… 
Стекхаус Pinnacle Grill предлага първокласни стекове, а рецептите са изготвени от известния и награждаван готвач Дейвид Бърк. 
Почитателите на азиатската кухня също няма да са разочаровани. Менюто на Tamarind обхваща кулинарните традиции на Югоизточна Азия, Китай и Япония, пресъздадени от главния готвач и суши-майстор Анди Мацуда. 
Традиционни италиански ястия се предлагат в Canaletto, а за бързо похапване – изборът е Dive-In – бургери, хотдог и сандвичи. 
За ароматна чаша кафе може да изберете кафе-барът Explorations Café, а вечерта прекарайте в Billbord Onboard или в Rolling Stone Lounge. 

Спа център: 
В Greenhouse Spa & Salon® се предлагат терапии, козметични процедури, масажи, фризьор и маникюр. 

За децата: 
Забавления за деца и тийнейджъри на възраст от 3 до 17 г. – спортни занимания, състезания, тематични партита, отборни игри. 


Информацията е валидна към 05.09.2023 г., възможни са промени. 

Дрес код: 
Компанията се води премиум и има очаквания, относно стила на обличане. По време на официалните вечери DRESSY в ресторантите, които може да са 2 или 4 за двуседмичен круиз се очаква официално облекло – рокля или блуза и панталон / пола за дамите, риза и вратовръзка с дълъг панталон и затворени обувки за господата /без дънки/. 
По време на останалите вечери CASUAL в ресторантите не се допускат къси панталони, потници или тениски, отворени обувки за господата. 
Дрес кода не важи за зоната на бюфета. 

Възможни са промени в описанието на кораба, следете официалния му сайт. 

Снимки: Holland America, Westerdam https://www.hollandamerica.com/en_US/cruise-ships/ms-westerdam/7.html 
 

  • Цените на Пакетите за напитки, интернет и други услуги на борда подлежат на потвърждение. Възможни са промени.

 



  Последни новини
  Анкета