Четвъртък, 25 Яну 2024
        
Дестинации Кораби Оферти Речни круизи

Усещане за Коледа

  24.10.2023 16:20  
Усещане за Коледа
  Google

Опитайте нещо различно преди празниците. Круизът по Рейн и Майн с моторен кораб „Елегант Лейди“ стартира за периода 11-17.12.2023 г. Резервирайте своето пътуване чрез туристическа агенция Ocean Travel за 7 дни на база “all inclusive” на цени от 789 евро.

Програмата включва:

  • 11.12.2023 – КЬОЛН - Настаняване на борда на кораба. Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „добре дошли“, последван от вечеря.
  • 12.12.2023 –КОБЛЕНЦ - Закуска и пристигане в романтичния Кобленц - мястото, където се сливат р. Рейн и р. Мозел. Пешеходна разходка в града и свободно време. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн и се простира до Майнц. Това място е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Ще се насладите на множество замъци, известната скала на Лорелай и малки китни градчета, чиито имена са синоними на най– добрите немски вина.
  • 12.12.2023 – РЮДЕСХАЙМ - Пристигане привечер в чаровното градче Рюдесхайм, наречено още „Винената столица на Германия“ и известно като родното място на легендарната красавица Лорелай. Екскурзия в града с посещение на уникалния по рода си музей на механичните музикални инструменти „Зигфрид“, където са събрани невероятни музикални инструменти от всички краища на света. Свободно време в града и разходка по известната в цял свят уличка Drosselgasse с множество ресторанти и сувенирни магазини. Вечеря на борда. Отплаване късно през нощта.
  • 13.12.2023 – ШПАЙЕР - Закуска и сутрешно плаване през Горнорейнската долина на реката. Обяд на борда и пристигане в Шпайер, известен с богатата си история и своята катедрала- най-голямата запазена църква в света, построена в епохата на романското изкуство и включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. За любителите на замъци следобяд се предлага екскурзия до град Хайделберг с посещение на руините на Хайделбергския замък, извисяващи се на хълм от 300 метра над града. Връщане на кораба и кратко свободно време в Шпайер преди вечеря. Отплаване вечерта.
  • 14.12.2023 – СТРАСБУРГ - След закуска започва едно от най-интересните и вълнуващи преживявания - посещение на Страсбург, наречен още „Столицата на Европа“. Разположен в сърцето на Елзас, на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн, Страсбург е облечен в средновековна красота и мистерия. Символ на помирението между Германия и Франция, градът е пропит от духа на най- добрите френски и немски традиции. Освен с Европейския парламент, Страсбург очарова със своите живописни къщи, криволичещи улички, интересни музеи и магазини, внушителни катедрали и разходки с лодки по каналите. Обяд на борда. Следобяд- свободно време в красивия Страсбург. Отплаване и вечеря на борда
  • 15.12.2023 – ФРАНКФУРТ - Закуска и плавене по р. Майн. Обяд на борда и пристигане във Франкфурт - най-големия град на река Майн, където перфектно се съчетават старинната архитектура и съвременните сгради. Днес той е важен индустриален, икономически център и седалище на Европейската Централна банка, „Deutsche Bundesbank” и Франкфуртската фондова борса. Градът се отличава с  непрекъснато растящият си силует. Следва пешеходна екскурзия и свободно време. Вечеря на борда на кораба. Нощувка във Франкфурт.
  • 16.12.2023 – МАЙНЦ - Закуска. Насладете се на панорамата на немския „МАЙНХАТЪН“, при отплаване от Франкфурт. Обяд на борда. Пристигане в Майнц. Следобяд - свободно време за разходка и пазаруване в Майнц. Градът е важен търговски център, известен с вековната си история, карнавалите, виното и многобройните архитектурни забележителности. Коктейл и прощална вечеря.
  • 17.12.2023 – МАЙНЦ - Закуска и напускане на кораба до 09:00 ч.

Повече за офертата тук!



  Последни новини
  Анкета