Петък, 02 Фев 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Зимно настроение с круиз из Ориента

  25.10.2023 15:00  
Зимно настроение с круиз из Ориента
  Google

Посрещнете зимата с вълнуващо пътуване из Ориента. Програмата е деветдневна и включва 1 нощувка със закуски в хотел 4* в Дубай, самолетен билет, всички трансфери по програмата, 7 нощувки на борда на круизен кораб MSC OPERA 5* в каюти от избраната категория с включени пристанищни такси, панорамна обиколка на Дубай, забавления и развлекателна програма на борда, водач - придружител от туроператора. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай”. Всичко това от „Алма Холидеиз“ на цени от 2864 лв. Датата на отпътуване е 02.12.2023 г.

Програмата на круиза включва:

  • 1 ден - полет София – Дубай, трансфер до хотела, настаняване и нощувка.
  • 2 ден - полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български. Обиколката включва - фотопауза при Дубай Фрейм – причудливия небостъргач във формата на рамка, който съвсем отскоро украсява дубайския пейзаж, но вече се превърна в един от символите на града; модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма; фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата; най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ (фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч); пазара Мадинат Джумейра, Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Трансфер до пристанището на Дубай. Качване на борда на кораба. 21:00 ч. – отплаване. Нощувка.
  • 3 ден - Фуджейра (ОАЕ). Туристическа програма по желание: полудневна обиколка с екскурзовод с превод на български на столицата на емирството, което е единственото емирство от ОАЕ, разположено на Оманския залив. Разглеждане на столицата Ал Фуджейра - форт Фуджейра (1670 г.), джамията Ал Бидях – най-старата джамия в Обединените арабски емирства, замъка Ал Хаил (строен през втората половина на XVIII в.), джамията Шейх Зайед (втората по големина джамия в ОАЕ след голямата джамия в Абу Даби), горещите извори Айн Ал - Мадхаб. Завръщане на борда на кораба и отплаване.
  • 4 ден - Мускат (Оман). Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Мускат с екскурзовод с превод на български, кварталът Мутрах, джамията Султан Ал Кабус, рибният пазар, крайбрежният булевард, посещение на традиционен пазар, старият град с крепостите Джелали и Мирани, дворецът на султан Кабус, посещение на музея на оманската култура – Баит Ал Забаир. Завръщане на борда на кораба и отплаване.
  • 5 ден - Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

  • 6 ден - Абу Даби (ОАЕ). Туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български, включен обяд и посещение на арабския Лувър. Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Завръщане на борда на кораба и отплаване.
  • 7 ден - остров Сир Бани Яс (ОАЕ) е разположен на 240 км западно от Абу Даби, в Персийския залив, и е известен с археологическите находки от периода на неолита и бронзовата епоха, със своите геоложки образувания и с разнообразието си от диви животни. През 1971 г. островът е превърнат в естествен резерват с площ от около 1400 хектара и днес е известен като арабския Wildlife Park. Тук живеят на свобода хиляди животни и птици.  Можете да се включите в сафари или да прекарате eдин ден на плажа.
  • 8 ден - туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини или сафари в пустинята с включена барбекю-вечеря и атракционна програма. Завръщане на борда на около 21:00 ч.
  • 9 ден - трансфер до летището. Полет Дубай – София.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета