Сряда, 31 Яну 2024
        
Дестинации

Какви са круизите в Близкия изток?

  31.10.2023 09:55  
Какви са круизите в Близкия изток?

Въпреки че Близкият изток се развива туристически едва през последните две десетилетия, той привлича все повече туристи, очаровани от древната му история, екзотиката на арабския свят и свръхмодерните курорти, в които всекидневно изникват нови и вълнуващи туристически атракции.

Все още туризмът е добре развит едва в част от държавите в региона. Най-атрактивните дестинации са ОАЕЙордания и Катар, които в последните години се превърнаха в топ места за посещения на хора от цял свят. Дубай и Абу Даби са сред най - безопасните градове в света и са известни с либералните си възгледи към пристигащите туристи и тяхното желание да употребяват алкохол (все пак е разрешено да се пие само в хотела или на кораба), да плажуват (и тук има малко ограничения в облеклото на дамите) и да се забавляват. Алкохолът може и да е трудно достъпен, но арабската кухня компенсира този пропуск с екзотичните си и невероятно вкусни предложения.

  Какви са круизите в Близък изток?  

 Споменахме топ дестинациите, но сред круизните маршрути има все още неизследвани и скрити от масовите туристи перли като Оман и Бахрейн. Жалко е, че броят на хората, които посещават султаната и островната държава е изключително малък, особено на фона на всичко, което те могат да предложат. Но може би в това се крие чарът им – те не посрещат тълпи туристи, те крият своите дарове само за истинските ценители и пътешественици, за да се превърнат в неочаквана и приятна изненада за всеки пристигнал. Вярваме, че това в бъдеще ще се промени, че градове като МускатКасаб и Бахрейн ще се наредят до световноизвестните Дубай и Абу Даби. Но сега, преди да нахлуят тълпите туристи, е моментът да се насладите на неподправената им девствена красота.

 

Dubai   Abu Dhabi   Dubai

Макар и регионът все още да развива и усъвършенства туристическите си услуги, има какво да предложи на всеки, който реши да го посети. Сред лукса и екзотиката на арабската атмосфера, бляскавите хотели, пеещи фонтани и грандиозни молове с огромни аквариуми, можете да намерите своето място.  Ако сте от търсещите приключения, можете да отидете на джип-сафари в пустинята, да пояздите камила сред пясъчните дюни, да снимате залеза над пустинята, да изрисувате ръцете си с къна, да се качите на най-високата сграда в света, да покарате ски насред лято в Мол – всичко това е само една малка част от атракциите, на които можете да се насладите, отивайки на круиз в Близкия изток.

Климатът е пустинен и субтропичен, температурите през деня могат да бъдат изключително високи, затова не ви препоръчваме да пътувате през лятото в тази част на света. Месеците, които са подходящи за посещение на региона са от декември до март.Това ви дава възможност да избягате от студените, мрачни или дъждовни дни в България и да се насладите на една лятна и слънчева почивка през зимните месеци.

Круизите са най-разумният и най-изгодният вариант за почивка и екскурзия из Близкия изток. Докато вие се наслаждавате на почивката си, вашият плаващ хотел ви осигурява всички удобства и развлечения на цени, многократно по-ниски, отколкото би струвала подобна екскурзия по суша и то във високия туристически сезон за Емирствата.
Най-масовите круизи в тази част на света са с продължителност 7 нощувки, но ако имате повече време и желание да се потопите в екзотиката на региона и лукса на кораба има и по-дълги круизни маршрути (11, 12-дневни). Държавите, които се посещават са ОАЕ, Оман, Израел, Катар, Бахрейн.

Най-значимите пристанища са ДубайАбу Даби (столица), Кор ал ФаканМускат (Оман), Касаб(Оман), Хайфа (Израел), Доха (Катар).



  Последни новини
  Анкета