Неделя, 04 Фев 2024
        
Дестинации Новини

Стайлинг за вашия зимен круиз

  01.11.2023 15:04  
Стайлинг за вашия зимен круиз
  Google

Може би се чудите защо някой би искал да ходи на зимни круизи и до кои места би пътувал. Най-важното е да знаете какво да облечете на зимен круиз, за да можете да се насладите напълно на всяка част от почивката си.

На този тип круиз най-важно е дрехите да са топли и удобни, а не да се съобразявате с модните тенденции и да страдате от излишни предразсъдъци за цена и марка. Не казваме, че световните дизайнери нямат зимни колекции за студено време, ски и зимни ваканции, но ако това не ви е фикс идея № 1 и не ви е важно да показвате стил и положение чрез марки, сложете си широката усмивка и просто следвайте няколко съвета. Събрали сме варианти за опаковане на багажа за студено време, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо за вашата ваканция.

Зимни круизи

Има по нещо за всеки на зимните круизи. Ако харесвате културата, храненето, историята и пазаруването, круизът по реката на Европейския коледен пазар може да е идеален за вас. За авантюристите има околосветско плаване по Исландия, Фиорди, Антарктически полуостров или круизи до Гренландия и и Аляска. Всички тези круизи предоставят изключителни възможности за професионалните фотографи, а и не само.

Какво да облечем на зимен круиз?

Когато опаковате багажа за зимен круиз, комфортът, топлината и сухотата са важни. Тези съвети за багаж ще ви помогнат да имате всичко необходимо, за да се насладите максимално на пътешествието.

слоеве дрехи тип „зелка“ – носенето на слоеве дрехи, когато сте на зимен круиз, е особено важно. Комфортът изисква да можете да регулирате температурата си чрез добавяне или премахване на слоеве дрехи. Отделните катове задържат между тях въздух и работят като изолация. Не само срещу студа, но ще ви предпазят и от изпотяване. И от реален риск от простуда.

аксесоари – вълнени шалове, шапки, ръкавици ви предпазват от вятър и измръзване, но и са от съществено значение за всеки зимен круиз. Носете  задължително шапка, качулка или шал. Те пазят цялото тяло от преохлаждане. Доказано е, че 40 % от температурата на тялото се излъчва от главата. Така че, ако температурите са минусови, защитата на главата с шапка и шал, ще намали риска да „изпуснете“ топлото от тялото си.

сухи крака  - най-важно е краката са сухи и топли. Температурата на краката ви допринася за основната температура на тялото ви, поради което е важно да ги поддържате топли и сухи. В кишата, когато снегът се топи, това се постига трудно, защото дори подметката да не пропуска, водата попива през кожата на обувката. Сложете в багажа термо чорапи и такива,които не задържат влага. Ако стоите 8 часа в закрито помещение с ботуши, кракът се изпотява. Излизайки навън, мръзне. Затова е добре да се преобуете и да смените чорапите. Задължително е краката да са сухи.

• ботуши – водоустойчивите ботуши са от решаващо значение за поддържане на краката топли и сухи. В зависимост от круиза, който изберете, може да изберете ботуши, които могат да издържат на температури до -40C.

зимно яке – вашето връхно облекло е важно. Ако предприемате круиз до Арктика или Антарктика, имате нужда от връхна дреха, която  е непромокаема, дишаща, предпазва от дъжд и вятър и позволява свободно движение. Ограничаващото облекло затруднява маневрирането в по-малките лодки, използвани за транспорт до някои зони за екскурзия. Проверете дали круизната линия, която предприемате, предлага връхни дрехи за своите гости на круиза.

• термо бельо – термо бельото (горнище и долнище) е от съществено значение за зимните круизи. Носете термо бельо под панталони, за да поддържате краката топли. Ако планирате преходи в сняг, вземете ски панталони или гащеризон.

слънчеви очила, слънцезащитен крем, балсам за устни и овлажнител за кожата – защитата на очите ви от слънце и отблясъци е също толкова важна по време на зимната ви ваканция, както и през лятната. Кожата и устните също могат да страдат от изгаряния и сухота при ниски температури.

отоплители (уормъри) за ръце и крака - когато се движите в дълбокия сняг или на минусуви температури, последното нещо, с което ще искате да се справите, са изтръпнали пръсти. Може да имате перфектното оборудване за екстремно студено време, но никога не е излишно да вземете уормър (отоплител) за ръце и пръсти, който ще върне крайниците ви към живот, след като ги почувствате как започват да измръзват. Тези прекрасни грейки за топлина и комфорт ще ви помагат да се стоплите в най-студените дни. Малките пакети (следвайте инструкциите на производителя) правят поддържането на топли ръце, крака и тяло лесен процес. Могат да се поставят в ботуши, ръкавици без ръкави или в слоевете на дрехите за незабавно загряване.

В зависимост то типа на круиза може да сложите и няколко елегантни рокли, ризи и панталони за вечерите на кораба – никой нямада ви върне, ако излеждате добре.

Все пак вие вземате крайното решение какви дрехи и обувки ще сложите в багажа си. Въпросът е, неподходящото облекло да не попречи да се насладите на прекрасната си почивка, за която сте изхарчили не малка сума.

 



  Последни новини
  Анкета