Понеделник, 05 Фев 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Южна Африка до Мавриций ви очакват

  07.11.2023 16:20  
Южна Африка до Мавриций ви очакват

Невероятно приключение от Южна Африка до о.Мавриций ви очаква с кораба Norwegian Dawn. Възползвайте се от пътешествието из Индийския океан до Южна Африка, Мозамбик, Мадагаскар, Реюнион и Мавриций.

Неочаквано Apollo Cruises пусна промоция за този великолепен круиз. И ако досега сте се замисляли и не сте могли за вземете решение.... сега е моментът, защото промоцията е до изчерпване на местата.

Специалните промоционални цени са за ограничен брой каюти. Отстъпките с до над 1200 лв. на човек., като цените започват от 6235 лв. Продължителността на пътуването е 17 дни / 14 нощувки.

Програма

1 ден Полет София – Истанбул

2 ден Кейптаун, ЮАР

Кейптаун е най-южният град в Африка, седалище на парламента на ЮАР и един от най-мултикултурните градове в света. От летището ще се отправите към хотела, за да се настаните. Ще имате свободно време, за да си починете от полета, а вечерта ще ви поканят да почувствате духа на Южна Африка. Ще посетите един от най-атрактивните ресторанти в града, където в автентична атмосфера ще опитатее ястия от местната кухня. Богатството от вкусове и аромати ще бъде вашата първа среща с тази култура.

3 ден Кейптаун, ЮАР

След закуска ще се отправите на екскурзия към полуостров Кейп, мястото с една от най-зрелищните гледки в света. Ще видите къде се срещат водите на два океана – Атлантическия и Индийския и погледът към тази среща ще бъде незабравим. Пътят ни към нос Добра Надежда ще мине край рибарското селище Хоут бей. След края на екскурзията ще се настаните на кораба.

4 ден Кейптаун, ЮАР

В този ден ще разгледате Кейптаун, като се изкачите на един от символите на града, планината Маса, или Тейбъл маунтън, която се издига над града и от където при хубаво време се откриват невероятни гледки. После ще отидете до квартала Малай, или Бо-Каап, един от най-старите квартали на града с къщи в пастелни тонове и живописни улици. Районът става център на мюсюлманската общност по времето на апартейда, а днес е изключително любопитно място за посещение. Отплавате в 16.00 ч.

5 ден Мозел Бей, ЮАР

Ще можете да се включите в обиколка на Мозел Бей, по време на която ще научите за португалския мореплавател Бартоломео Диаш, който е първият европеец, стъпил в Южна Африка. Както и за първата пощенска станция, която ползвали моряците, представляваща сърцевина на дъб, който вече 500 г. стои в местния парк. От Мозел Бей може да се включите и в сафари с джипове 4х4 в търсене на Голямата Петорка – петте големи африкански животни – слон, лъв, леопард, носорог и бивол. От джипа ще можете да видите красиви зебри и любопитни жирафи.

6 ден Порт Елизабет, ЮАР

От тук може да се отправите на екскурзия до най-голямата колония от африкански пингвини или до парк със слонове, в който има над 450 животни. Може да останете в града и да разгледате неговите забележителности – Викторианската библиотека, университета Нелсън Мандела, Кръста Диас, запазения Форд Фредерик, най-старото игрище за боулинг в Африка. Предлагат се и сафарита в няколко природни резервата.

7 ден Ричардс Бей, ЮАР

Тук се предлага атрактивна екскурзия до селище на зулуси, единствената зулу общност, отворена за туризъм. Ще научите за техните традиции и занаяти, а местния вожд ще покаже дома си. Близо до Ричардс Бей има парк с крокодили и игуани, както и един от най-богатите на птици резервати, включени в ЮНЕСКО. А на час път от Ричардс Бей се намира Кейп Видал, прекрасно място за гмуркане и шнорхелинг, за наблюдение на богатия подводен свят на Индийския океан.

8 ден Ричардс Бей, ЮАР

Близо до Ричардс Бей има и друга атракция, това е паркът Тула Тула, бивша ловна база на крал Шака Зулу. Това е и най-старият частен резерват за диви животни, посветен на опазването, защитата и оцеляването на застрашени видове. На площ от 5000 хектара се организират фотосафарита в търсене на Голямата петорка.

9 ден Мапуто, Мозамбик

Мапуто е столица и най-голям град в страната. Тук се предлагат градски обиколки, по време на които може да видите основните забележителности на града.

10 ден Помене, Мозамбик

Заливът Помене е една от новите круизни дестинации. Тук има чудесни пясъчни плажове, сини лагуни, коралов риф и мангров лиман. Прекрасно място за почивка на плажа и гмуркане.

11 ден на вода

12 ден Фор Дофин, Мадагаскар

Разположен в южната част на Мадагаскар, Фор Дофин е първото френско селище в Мадагаскар. Основан е в средата на 17 век с построяването на крепост от Френската Източноиндийска компания, която още може да се види. Днес е считан за най-добрата сърф дестинация на Мадагаскар. Има великолепни плажове, както и център за водни спортове с гмуркане и риболов.

13 ден на вода

14 ден Понт де Гале, Реюнион

Реюнион ще ви впечатли с пищна тропическа растителност, но и френски чар. Тук може да посетите плантация за ванилия, да видите цветни градини и водопади. Впечатляващи са колониалните имения от 18 век в столицата Сен Дени и креолските къщи на Хелбург.

15 ден Порт Луис, Мавриций

Пристигане в Мавриций в 07.00 ч. След закуска напускате кораба и се отправяте към крайбрежието, за се настаните в хотела. Макар и малка точица в океана, Мавриций е първокласна морска дестинация с бели плажове, сини лагуни и рифове, сякаш излезли от пощенска картичка. Ще се насладите на спокойна почивка. Вечеря в хотела.

16 ден

Последната ви сутрин е свободна. Но преди да напуснете острова ще научите малко за историята му. Затова ще се отправите към Музея на захарта. Историята на Мавриций винаги е била свързана със захарната промишленост, още от възникването му като колониално селище. Там ще имате организиран обяд с вкусна креолска кухня в ресторант, разположен след тропически парк. След екскурзията трансфер до летището за полет Мавриций – Истанбул.

17 ден Полет Истанбул – София



  Последни новини
  Анкета