Сряда, 07 Фев 2024
        
Дестинации Кораби Новини

Crusit предлага великденски круиз из гръцките острови

  07.11.2023 11:36  
Crusit предлага великденски круиз из гръцките острови

Мислейки си за Гърция, много хора първо си представят емблематичните варосани бели сгради с обли сини покриви. Идеалистичният образ на фона на красивото море категорично е събирателен за енергията на Гърция, но истината е, че уникалната архитектура е характерна най-вече за остров Санторини.

Дестинацията със сигурност е сред най-романтичните в света. Потопени в суматохата на живописните улици, в компанията на най-впечатляващите морски гледки, всяка двойка се чувства същински специална. Разбира се, красотата на острова не е запазена само за двойки - всеки турист се впечатлява от живописните залези над скалите, вдъхновяващия хоризонт и неповторимата гръцка атмосфера.

Един от най-приятните начини, по които могат да се разгледат гръцките острови, определено е с круиз. “Особено за великденските празници много туристи избират круиз, минаващ през Крит, Санторини и Миконос. С такава програма обединяваме най-доброто от двата свята - луксозно all inclusive преживяване на кораб и вълнуваща екскурзионна програма на брега”, коментира Веселка Дамянова, маркетинг мениджър на Crusit.bg, които предлагат круиз на Celestyal Cruises по този маршрут. Платформата е част от туроператора Usit Colours.

 

Celestyal Cruises е една от компаниите, която се е наложила на круизния пазар като удобна и сигурна и е хит сред българите. Феновете на този тип пътувания избират круизите, поради комбинацията от комфорт, разнообразие и удоволствие. Великденският круиз из гръцките острови ще се проведе на кораба Celestyal Olympia. Той предлага луксозно настаняване, богати възможности за развлечения, кулинарни изживявания и невероятни гледки към морето.

Цените започват 

от 599 евро на човек и включват автобусен транспорт от София до началното пристанище и от крайното пристанище до София с автобус VDL Futura или аналогичен, настаняване за 3 нощувки в каюта с или без прозорец на борда на Celestyal Olympia, изхранване на пълен пансион на борда, пакет напитки на борда, ваучер за брегови екскурзии, на стойност 75€ на човек, ежедневно почистване на каютите, такса обслужване на кораба, пристанищни такси във всички точки от маршрута и медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие за спешни медицински разходи при инцидент и заболяване, включително COVID-19, с лимит на отговорност 10 000 евро. Към групата ще се присъедини и представител на туроператора. Гидът по програмата също ще говори на български и ще направи беседата достъпна за всички гости.

Разбира се, гостите на кораба ще могат да се възползват от всичките му удобства. Туристите могат да се насладят на разнообразни дневни и вечерни развлечения на борда. На разположение и са всякакви съоръжения за реклас и wellness, като например басейни, джакузи, фитнес центъра и различни тематични зали.

Всъщност след отпътуването от Атина 

първата спирка 

е остров Миконос. Той е известен сред младежите най-вече като парти дестинация, но всъщност архитектурата и културата му са също толкова интересни, колкото нощният живот. На острова има много популярни плажове и красиви гледки, но нещо с което изпъква, определено е арт натурата му. Скрити в малките улички на Миконос има много галерии и занаятчийски магазини, които създават вдъхновяваща атмосфера.

След това круизът ще се отправи към Кушадасъ и древния град Ефес. Неговата роля в древната римска провинция в Азия и наследството на Храма на Артемида го правят едно от седемте чудеса на Древния свят. Посетителите могат да разгледат древни структури като театър, форум, бани, библиотека и домове. Музеят на Ефес съхранява ценни артефакти и изложби, предоставяйки възможност на туристите да се потопят в богатата история и култура на едно отдавна отминало време.

 

 

Програмата продължава с Ираклион, 

столицата на Крит. 

Градът предлага богата смесица от история и съвременност - дом на важни археологични обекти, както и на много добре запазени архитектурни шедьоври. Археологическият музей например съхранява богата колекция от древни артефакти. Друга известна туристическа спирка е дворецът на Кносос - според митовете е бил седалище на мъдрия крал Минос и мястото се свързва с вълнуващи легенди като мита за лабиринта, с Минотавъра и историята за Дедалос и Икарос. Ираклион също е добре познат с гурме изживяванията си, предоставяйки възможност за опитване на автентични критски ястия и напитки.

 

 

За финал остава, разбира се, и спиращият дъха 

Санторини

Той категорично оглавява класацията за най-фотографирано място, особено в крайбрежното градче Ия. Да посрещнеш залеза там несъмнено е най-вълнуващото преживяване от обиколката на гръцкия остров. Стане ли време за него, хиляди туристи се събират в тесните улички, за да видят пленителната гледка над целия град и Егейско море. Същинско вълшебно преживяване!

 

 

Тези вълнуващи моменти ще бъдат комбинирани и в пищните великденски обичаи, които гърците имат. Те са много вярващи и това е един от най-любимите им празници - във въздуха направо се усеща вълнението и радостта от Христовото възкресение. 

 



  Последни новини
  Анкета