Петък, 09 Фев 2024
        
Дестинации Кораби

27 българи плават с кораба Celestyal Journey на три континента

  09.11.2023 13:26  
27 българи плават с кораба Celestyal Journey на три континента
Корабът Celestyal Journey
  Александър Върбанов


Платформата Crusit.bg има 27 български туристи на кораба Celestyal Journey, показа проверка на CruiseNews на борда. Тя е част от туроператора Usit Colours. Групата е с водач Цветан Петров и пътува по маршрута "Три континента". 

"Интересът към круиза е много голям, защото се посещават страни в Европа, Африка и Азия", заяви Петров. Другата седмица ще има 40 българи на борда, допълни той. Екскурзията включва гръцките острови Крит и Родос, Лимасол в Кипър, които са част от Европа. В Африка се посещава Египет с пристигане на пристанището в Александрия и се отива до Пирамидите, Сфинкса и Египетския музей в Кайро. В Азия включва курорта Кушадасъ в Турция. 
От програмата "Три континента" отпадна Ашдод в Израел с посещение на Йерусалим и Божи гроб заради войната в ивицата Газа.
"Вече вървят записванията за круиза през пролетта, лятото и есента на другата година", обясни Цветан Петров. Това е едно изключително обогатяващо круизно пътешествие, което ще ви отведе до бреговете на три континента само за една седмица. Още щом пристигнете в Атина, ще имате възможност да се разходите за няколко часа и да разгледате стария град и Акропола.
На следващия ден сте на остров Крит. След като отплавате, ще имате едно цяло денонощие за почивка, докато корабът прекосява цялото Средиземно море, за да достигне бреговете на Африка в египетското пристанище Александрия. Оттам ви препоръчваме да вземете екскурзия до Кайро и Пирамидите. 
На следващия ден ще осъмнете в Лимасол, Кипър, който предлага красиви гледки и винени дегустации. На петия ден сте в изумителния остров Родос, построен от рицарите хоспиталиери. В последния ден преди завръщането в Атина ще стъпите на малоазийския бряг на турския курорт Кушадасъ, откъдето може да посетите руините на древния град Ефес с хилядолетна история, който е съвсем наблизо. Ще останете изумени да разберете, че този град, разположен на хълм, някога е бил оживено търговско морско пристанище. 

През цялата седмица ще сте в опитните ръце на персонала на вашия плаващ хотел Celestyal Journey, който ще ви кара да се чувствате като у дома си, докато се наслаждавате на чудесна кухня и страхотно обслужване. Корабът е част от круизната компания Celestyal Cruises.
Александър Върбанов, Родос
 



  Последни новини
  Анкета