Петък, 09 Фев 2024
        
Дестинации Морски круизи

С кораба Celestyal Journey пътуват 77 българи на Ocean Travel

  10.11.2023 09:43  
С кораба Celestyal Journey пътуват 77 българи на Ocean Travel


С кораба Celestyal Journey пътуват 77 българи на туроператора Ocean Travel, установи CruiseNews на борда. Те пътуват по програмата "Три континента" с тръгване от Атина. Днес вече сме в Кушадасъ, Турция. Екскурзията включва гръцките острови Крит и Родос, Лимасол в Кипър, които са част от Европа. В Африка се посещава Египет с пристигане на пристанището в Александрия и се отива до Пирамидите, Сфинкса и Египетския музей в Кайро. В Азия включва курорта Кушадасъ в Турция. От програмата "Три континента" отпадна Ашдод в Израел с посещение на Йерусалим и Божи гроб заради войната в ивицата Газа.
Celestyal Journey се отличава с голям брой просторни премиум каюти и е изцяло обновен, като беше пуснат на вода през септември тази година. Корабът е със средни размери и капацитет за 1260 гости. Разполага с 630 каюти, от които 149 са с балкони. Освен това, предлага 80% външни каюти, като 55% от тях са с изглед (каютите Cosmos), което дава възможност гледките към островите да „се пренасят“ директно в тези по-големи каюти. 
Круизната линия има и своя първи пентхаус със собствена тераса – StargazerSuite, който предлага първокласно луксозно круизно изживяване. 
Верен на името си, корабът отвежда гостите си и на изкусително кулинарно пътешествие из Средиземноморието и отвъд него. Насладете се на вечеря на лунна светлина в „Thalassa“, на гръцка трапеза през деня във „Fig & Honey“ и опитайте свежи средиземноморски хапки в ресторант „Smoked Olive“. Отидете още по-далеч и опитайте всичко, приготвено на скара в „Grill Seekers“ и вкусете вдъхновеното от Азия меню в „Pink Moon“, създадено, за да осигури на сетивата пълно дзен удоволствие. Гостите могат дори да се учат от боговете в кухнята на Celestyal Journey в зоната за кулинарни демонстрации или да се отдадат на пълно звездно обгрижване с персонализирано изживяване на новата "Маса на Главния готвач". След гастрономическото приключение можете да погледате звездите с чаша шампанско и космически коктейли в новия „Fizz Club“, да се насладите на Стария и Новия свят във винена изба „The Grapevine“ и да се отпуснете под звуците на пианото в „Blue Bar & Lounge“.
Celestyal Journey надгражда средиземноморския стил за почивка и релакс на круизната линия с „The Sozo Experience“ – палуба изцяло вдъхновена от гръцкия обичай Sozo, древногръцка традиция за уелнес на ума, тялото и духа и за постигане на вътрешен и външен баланс. Всичко това – на фона на зашеметяваща панорамна гледка към океана. Можете да спортувате във фитнес зоната на кораба, оборудвана с широка гама уреди за всякакви тренировки от кардио, до тежести, както и да тренирате с фитнес инструктор. Може да се насладите на спорт на открито на игрищата за тенис и баскетбол и на откритата писта за джогинг. Разпуснете в сауната, парната баня и джакузито и се разхладете в зоната за релакс „Dream Den“. Оставете се на грижите в новия СПА център „Sozo“ и се отдайте на процедури за разкрасяване в новия „Glow Bar“.
Celestyal Journey разполага и с много открити палубни пространства, които създават цялостно усещане за повече светлина и простор. На няколко обширни слънчеви палуби с два идилични басейна и джакузита се открива впечатляваща панорама към морето. Едната открита палуба е предвидена за гостите на апартаменти, а басейнът е с подвижен покрив, което позволява на гостите да плуват и да релаксират по всяко време.
Пътешествениците, които търсят разнообразни забавления, ще бъдат поглезени с голям избор с активности: могат да посетят „The Amphitheatro“ – салон с шоупрограми, който се простира на две палуби, да се включат в кулинарни семинари или да посетят вдъхновяващи лекции. На всички заведения и салони в кораба звучи и музика на живо. А за да осигури на родителите, които пътуват с деца, малко повече време за себе си, Celestyal Journey предлага множество дейности и възможности за забавление на по-малките гости – от оживен детски клуб до настолни игри и др.
Всички гости в каюти Dream Suite получават достъп и до „The Beach Club“ – уединено и спокойно място на открито със зони за сладолед и кътчета за напитки. Гостите, резервирали Grand Dream Suites, имат достъп и до услугата "Консиерж" на Celestyal, която включва гише за приоритетно чекиране, ускорено качване на борда и експресна услуга за доставка на багаж, включително съдействие при разопаковане. Специалният консиерж на Celestyal е на разположение в ексклузивния салон „Compass Lounge“, за да помага на гостите в Grand Suites при индивидуални заявки за услуги.
Мирослав Иванов, Кушадасъ 
 



  Последни новини
  Анкета