Четвъртък, 15 Фев 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Пролетно приключение до Азорските острови

  13.11.2023 16:02  
Пролетно приключение до Азорските острови
  Google

Ако все още не сте пътували на круиз, не се колебайте. Тара Турс ви предлагат да се впуснете в приключението „Азорски острови“. Азорите са група от девет вулканични острова, формирани преди хиляди години и разположени насред Атлантическия океан.

По време на пътуването ще се насладите на тюркоазени картини, приказни водопади, очарователната архитектура на старинни островни градчета, невероятна зеленина на тропическа и субтропическа растителност, уникално съхранена природа и кулинарни традиции, дегустация на автентични местни вина,  гарантиращи пълноценни, зареждащи изживявания с дъх на островна океанска екзотика.

Програмата на круиза включва София-Барселона-Марсилия-Савона-Фуншал (Мадейра)-Понта Делгада (Азори)-Прая Да Витория (Азори)-Кадис-Барселона-София и е от 29.04.2024 г. до 14.05.2024 с невероятния Costa Fascinosa, на цени от 3750 лв. 

Програмата

Ден 1 – София-Барселона. Полет София-Барселона с прекачване през Мюнхен, АК Lufthansa, трансфер до хотел и настаняване. Свободен следобед в Барселона или възможност за организрана екскурзия на български език.

Ден 2 - Барселона, качване на кораба и свободен ден за разглеждане на другите забележителности на Барселона, като градините Гюел или просто разходка и шопинг в центъра.

Ден 3 - Марсилия, Франция. Вторият по големина град във Франция и столица на Прованс. Пристанището му е най-голямото в Средиземно море. Счита се за най-старият град във Франция, основан от гръцки колонисти през 600  пр.н.е. Още докато акостирате, ще може да видите замъка Иф от книгата на Дюма „Граф Монте Кристо“.

Ден 4 - Савона, Италия. Благодарение на славното си минало и колекция от богато украсени сгради, Генуа е наречена от Петрарка „La Superba“ –Гордата.  Ще видите родното място на Колумб и двореца Сан Джорджо от 13-ти век, след което ще продължите по крайбрежния булевард Италия, за да стигнете до живописния квартал "Бокадасе".

Ден 5 - ден на борда на Costa Fascinosa

Ден 6 - Малага, Испания. Разположен в южна част на Испания, на брега на Средиземно море, град Малага не е само популярна туристическа атракция заради слънчевия си климат и плажове. Той е и един от най-старите градове в света и родно място на Пабло Пикасо. Вашата полудневна екскурзия започва с обиколка с екскурзовод из главните улици на града.

Ден 7 - ден на борда на Costa Fascinosa

Ден 8 - Фуншал, Мадейра. Името Funchal произлиза от растението копър- фунчо, който се използва и днес в традиционните сладкиши rebuçados de funcho. През деня ще се насладите на гледка към долината на река Нунс от наблюдателната площадка Ейра до Серадо (1095 метра н.в. ). След това ще се отправите към нос Кабо Жирао.

Ден 9 - ден на борда на Costa Fascinosa

Ден 10 - Понта Делгада, о-в Сао Мигел, Азорски острови. Остров Сао Мигел, най-големият от деветте острова на Азорския архипелаг, се намира на запад от континенталната част на Португалия. Подобно на неговите сестрински Азорски острови, е образуван от изригващи вулкани. Едни от природните чудеса, с които той е най-известен, са езерата близнаци (580 м), разположени в калдерата на спящия вулкан на острова. Двете езерат блестят в различни цветове: едно синьо и едно зелено.

Ден 11 - Прая да Витория, о-в Терсейра, Азорски острови. Посещението ви на главния град на остров Терсейра- Ангра до Хероисмо започва с панорамна обиколка с автобус. Историческият център е обявен от ЮНЕСКО за световното историческо наследство през 1983г. След това ще се насочите към Пико да Мемориа, откъдето се открива невероятна гледка към града. Ще продължим към най-известната градина в архипелага-Жардим Дюк до Терсейра- притегателно място за любителите на растенията.

Ден 12 - ден на борда на Costa Fascinosa

Ден 13 - ден на борда на Costa Fascinosa

Ден 14 Кадис, Испания. След като напуснете пристанището на Кадис, 2-часово пътуване с автобус ще ви отведе до Севиля. 

Ден 15 - ден на борда на Costa Fascinosa

Ден 16 - Барселона, Испания. След като кораба акостира се отправяте към летището за полет до София с прекачване.

Освен невероятните гледки, пророда и забележителности, от Тара Турс знаят къде да ви заведат, за да се насладите и на феноменалната океанска кухня и на уникален занаятчийски сладолед. Но най-добрият начин да преживеете всички тези емоции е да станете част от екслузивното им приключение.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета