Сряда, 14 Фев 2024
        
Кораби Новини

Коя е круизната компания Costa Cruises?

  14.11.2023 09:10  
Коя е круизната компания Costa Cruises?

Kорените на Costa Crociere датират от 1948, когато компанията пуска по вода първия си пътнически кораб във флотилията "Anna C", който става и първият лайнер, който пресича южната част на Атлантическия океан след войната и достига Буенос Айрес след 16 дни.

През 1997 Costa Crociere е закупена от американската фирма Carnival (50%) и от английската фирмата Airtours (50%), което увеличава инвестиционния капитал на дружеството, но същевременно запазва неговата идентичност като Италианска компания.

2000-та година бележи началото на широкомащабна програма за разширяване на флота и днес, Costa Crociere предлага вече 13 кораба, различни по размери и тематика и всички плаващи под италиански флаг. Декорът им варира -  при по-старите кораби е традиционен и лъскав, докато при по-новите мегакораби интериорът е спортен, цветен и блестящ, проектиран от Джо Фаркус от Carnival. Линията е популярна сред средната европейска класа и особено сред италианските младоженци.

Любов. Смях. Ла Долче Вита. Повече от 65 години, Costa Cruises предлага емблематичната си италианска топлота и европейска изтънченост на пътуващите около света. „Kруиз в италиански стил” с Коста е нещо повече от пътуване към нови и вълнуващи дестинации – това е преживяване, което създава спомени за цял живот, които са трайни и будят спонтанни усмивки.

Като круизна линия Costa Cruises предлага най-голям брой и внимателно подбрани пътувания през Средиземно море и Северна Европа. С Costa Crociere гостите могат да плават до тропическия рай на Карибите, да посетят жизнерадостните  дестинации в Южна Америка, да открият поразителните пейзажи на Канада и Нова Англия или на Северна Европа, както и културните и исторически пристанища на Средиземноморието. Те дори може да опитат още по-екзотични дестинации като Дубай, Индийския океан и Далечния Изток.

Независимо от дестинацията, едно нещо остава постоянно – милото гостоприемство на Costa Crociere и топлата, приканваща атмосфера на  изумителната флотилия от 13 модерни кораба, предлагащи най-доброто от морска Италия.



  Последни новини
  Анкета