Сряда, 14 Фев 2024
        
Дестинации Морски круизи

Celestyal може да свали цялата круизна програма Три континента и за пролетта

  15.11.2023 15:25  
Celestyal може да свали цялата круизна програма Три континента и за пролетта
Програмата Три континента се изпълнява от кораба Celestyal Journey
  Мирослав Иванов

Круизната компания Celestyal Cruises може да свали цялата програма „Три континента“ и за пролетния сезон. Затова съобщиха пред CruiseNews български туроператори. Причината е, че от нея отпадна Израел заради войната с „Хамас“, където влизаше посещение на Йерусалим и Божи гроб. Страната беше заменена с остров Крит, но това доведе до анулации на резервации за ноември и декември и слаби нови записвания, обясниха туроператори.

Програмата "Три континента" се осъществява с изцяло обновения кораб Celestyal Journey и е с тръгване от Атина, като включва гръцките острови Крит и Родос, Лимасол в Кипър, които са част от Европа. От Азия е представен Кушадасъ, Турция, а в Африка се спира в Александрия, Египет, като се отива до Пирамидите, Сфинкса и Египетския музей в Кайро.

Българите харесваха много програмата и то най-вече заради Израел с посещението на Йерусалим и Божи гроб, казаха представители на бизнеса. Освен това някои хора се притесняват да пътуват и до Египет въпреки, че положението е спокойно и е пълно с туристи от цял свят. Същата е ситуацията и на други пазари и при други круизни компании, след като MSC, NCL, Royal Caribbean и др. също спряха круизите в Източното Средиземноморие.

Засега от Celestyal Cruises не са отговорили дали със сигурност ще спрат програмата „Три континента“ за пролетния сезон. Официално е отменена само за декември. Според туроператори се обсъждат различни варианти да бъде заменена през пролетта с плаване между Гърция, Турция и в Адриатическо море със спирки в Хърватия и Италия.

„В отговор на ценните отзиви на нашите гости и партньори, както и на значителното увеличение на броя на анулираните резервации, Celestyal взе решение да отмени всички плавания през декември. Решението влиза в сила от 2 декември, 2023 г. и се отнася за всички плавания на Celestyal от тази дата до края на годината“, казаха от компанията в запитване до CruiseNews. Всички засегнати гости и партньори на туристическите агенции се уведомяват за потвърждаване на тези мерки и бихме искали да им благодарим за проявеното разбиране. На гостите, на които предстои да пътуват по засегнатите маршрути, ще бъде предоставен възстановим ваучер за бъдещ круиз в размер на 100% от общата платена сума, като към ваучера ще бъдат добавени допълнителни още 25% безплатен кредит от общата платена сума за всеки следващ круиз, резервиран и отплаващ до 31 декември 2024 г., допълват от компанията.

Мирослав Иванов



  Последни новини
  Анкета