Петък, 16 Фев 2024
        
Дестинации Новини

Интересни дестинации: круизи в Австралия и Нова Зеландия

  17.11.2023 09:45  
Интересни дестинации: круизи в Австралия и Нова Зеландия

Подгответе се за ваканцията на живота си, когато тръгвате на круиз към Океания.
Круизите в Австралия и Нова Зеландия са чудесен начин да прекарате една по-различна ваканция. Приключения и ексцентричност ви очакват на тези два континента, където се предлагат много повече оферти за круизи, отколкото кенгура и коали. Страната на Оз и близката Нова Зеландия са земи за приключения. Тук ще намерите приятелски настроени хора, които винаги са готови да предложат помощ или да се присъединят към вас за разговор, по време на вечеря. Австралия е континент, различен от всички други, с невероятни създания и консервативна, но обширна култура на техните аборигени.

Нова Зеландия е място на разнообразни пейзажи и богата полинезийска история. Плавайте до Нова Зеландия, ако искате да се наслаждавате на красотата на природата и да срещате приятелски лица на всяка спирка. По-долу са изброени някои от най-добрите неща, които да направите, когато плавате до Австралия и Нова Зеландия:

Отидете на гмуркане в Големия бариерен риф, където гъмжи от всякакъв вид създания.
Научете историята на крикета или направете няколко удара с чисто нова бухалка. Обиколете легендарните автентични пивоварни и опитайте истинската австралийска бира. Или пък просто се насладете на автентичната култура и забавните акценти на Австралийци и Новозеландците.

Какво да правите, когато сте на круиз в Австралия и Нова Зеландия:

• Посетете Улуру, известна още като Айерс Рок. С червеникав отенък, тази скала се откроява на равния пейзаж. Тя притежава голямо духовно значение за аборигени в страната.

• Операта в Сидни, с белите си върхове е забележителност, известна по целия свят. Насладете се на зашеметяващ изглед на сградата, като се изкачите на Сидни Харбър Бридж.

• Запознайте се с обширните пейзажи на Австралия. От скалните образувания по протежение на бреговата ивица, от Great Ocean Road до пустинята на Outback, Австралия е едно магическо място.

• Идете на плажа. Bondi Beach е раят за сърфистите, където можете да намерите нежни места за начинаещи или по-големи вълни за търсещите предизвикателства в другата част на плажа. Може да зърнете кит или малко стадо делфини да плуват край брега.

• Знаете ли, че забележителните обитатели на Големия бариерен риф могат да бъдат видяни дори от въздуха. Можете да ги наблюдавате с шнорхел и маска или през стъкленото дъно на лодка. Има много начини да се запознаете с необикновения подводен живот.

 



  Последни новини
  Анкета