Петък, 16 Фев 2024
        
Кораби Новини

В Хърватия се строи първият мега кораб с частни имоти

  28.11.2023 16:05  
В Хърватия се строи първият мега кораб с частни имоти
  Google

Първият мега кораб MV Narrative ще струва около $1,5 млрд., палубите са 18, ресторантите 20, а частните апартаменти ще струват от $1 до 8 млн. На пръв поглед изглежда, че това е поредният луксозен круизен кораб предвид дължината от 229 метра кораб. Но реално това е нов вид плавателен съд, на който може да закупите собствен апартамент.

Storylines Residential Ships и хърватската корабостроителница Brodosplit подписаха договор за строежа на първия в света жилищен кораб. Очаква се скъпата придобивка да бъде пусната на вода през 2025 г. Огромният кораб има 547 жилищни помещения с различна квадратура, като в зависимост и от палубата и местоположението им, цената варира в милиони долари. Ще има и опция за наем за 24 месеца, започваща от $647 000.

Storylines и Brodosplit са замислили редица нововъведения, които ще разграничат MV Narrative от всеки друг круизен кораб. Създателите му вярват, че той ще е първият, задвижван от течен природен газ (LPG), ще има поща, училище, библиотека, болница, банка и офис пространства, които ще копират живота на сушата. Но това не значи, че живущите ще бъдат лишени от забавления на борда.

Плавателният съд ще предлага на живущите десетки изискани ресторанти и барове, както и три басейна. Корабът ще има частна марина, в който богатите ще могат да паркират частните си лодки в „корема” на плавателния съд. Ще има СПА център върху площ от 930 кв. м, фитнес на открито, слънчева оранжерия и др. Освен че зеленчуците ще се отглеждат на борда, корабът ще преработва боклука и отпадъците в енергия.



  Последни новини
  Анкета