Петък, 23 Фев 2024
        
Дестинации

Круизите става все по-търсени от българите

  20.11.2023 12:57  
Круизите става все по-търсени от българите
Петя Петрова, управител на Тара турс
  Мирослав Иванов

Круизите стават все по-търсени от българите, защото могат да посетят много дестинации накуп. Това заяви за CruiseNews Петя Петрова, управител на туроператора „Тара турс“, който е специализиран в организирането на такива пътувания. Освен това туристите гледат да се качват на новите и големите кораби. През зимата най-много се търсят круизите в екзотичните дестинации – Кариби, Мавриций, Мадаскар и Сейшели. Интересно предложение са и Карибите с комбинирана почивка на сушата в Доминиканската република, обясни Петрова. Друго такова има за Френска Полинезия. 

Туроператорът „Тара турс“ организира екскурзии във всяка страна, в която спират корабите, като групата е съпровождана от водач на български език през цялото пътуване. Петя Петрова очаква през 2024 г. и 2025 г. да бъде най-интересна и търсена Япония за круизите, особено през 2025 г., когато там ще се проведе световното изложение, в което ще участва и България с щанд.  

Costa Cruises отваря нова програма с Азорските острови и вече буди интерес, защото са близо до Европа и са смятани за екзотична дестинация.  

Традиционно най-много пътуват българите по круизите на Celestyal, която компания прави гръцките острови в комбинация с Кипър и Турция. Преди войната в Израел бяха включени още Йерусалим и Божи гроб, но отпаднаха от програмата. Celestyal спира и пътуването до Египет въпреки, че там е спокойно и няма притеснения за туристите. „Българите харесват круизите на Celestyal заради доброто обслужване, меню на български език и многото наш персонал на борда“, обясни Петрова. 

Огромно търсене през тази година се е наблюдавало още към круизите в Северно море, в които влизат Норвежките фиорди. Голям интерес ще се наблюдава и през 2024 г. към дестинацията. Традиционно силни са и пътуванията из Западното Средиземноморие, които включват Франция, Испания и Италия. Круизната компания NCL ще предложи през 2024 г. и едно ново пътешествие с кораба NCL Dawn с тръгване от Барселона и преминаване през Валенсия (Испания), Гибралтар, Малта, Кадис и Севиля (Испания), Алгарве, Лисабон и Виго в Португалия, Брюж в Белгия и Хавар във Франция. Програмата е 11 дни през майските празници от 5 до 17 май 2024 г. 

 

Мирослав Иванов 



  Последни новини
  Анкета